To je to što me zanima!

Vizažist Meghan Markle otkrio kako se šminkati za vjenčanje

Make-up artist Daniel Martin, koji je šminkao Meghan Markle za njezino vjenčanje, otkriva top savjete kako ćete se našminkati za vlastito vjenčanje, ako nemate stručnjaka za šminku
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Kako stylish Francuskinje biraju svoj idealan puder?

Ovih dana tisuće mladenki šminkaju se same jer nemaju dostupnu uslugu vizažista te se vjenčanja odvijaju u malom krugu prijatelja. Ipak, kako ističe vizažist Meghan Markle za Daily Mail, Amerikanac Daniel Martin, svaka mladenka želi se srediti za fotografije koje će gledati čitav život.

Prije šminkanja kožu je potrebno dobro hidratizirati i pripremiti je za make-up.

- Želite lagani sjaj, ali ne želite biti previše sjajne, u čemu će vam pomoći primer, osnovni proizvod za postojan make-up - tumači Martin.

TIH 60 SEKUNDI Zlatna minuta nakon tuširanja ključna za mladolikost i ljepotu

Sljedeći korak je sređivanje eventualnog crvenila kože i ujednačavanje tena.

- U tome vam pomaže korektor za čitavo lice, no nanosite ga mjestimično, uglavnom su to mjesta oko nosa i očiju - ističe vizažist.

Ze Meghanino vjenčanje vizažist je pomiješao puder i highlighter, za lagani sjaj.

Ključ lijepog izgleda na Zoom okupljanjima i fotografijama je ujednačen ten, odnosno jednolična boja kože, jer to djeluje uredno i besprijekorno. Nema potrebe za konturiranjem, naglašava vizažist.

- Sljedeća stvar koja je bitna su obrve, kao okvir lica. Orijentirajte se na prirodan oblik obrva i nećete trebati puno sjenila. Prvo obrva treba biti uredna pa bi trebalo počupati višak dlačica koje nisu u okviru samog oblika - objašnjava Martin.

GENIJALNO Za ovaj trik ne trebate fen, a kovrče izgledaju kao iz salona

Martin voli koristiti gel za obrve jer ih učvrsti i učini lagano sjajnima.

- Nakon što se gel osuši popunite eventualne rupe u obrvi olovkom za obrve. Ovo je najjednostavniji način kako napraviti lijepe obrve koje ne izgledaju previše umjetno - savjetuje stručnjak.

Od sjenila predlaže one neutralne, s malo sjaja i glitter čestica, kako bi se oči vizualno istaknule.

DRASTIČNA RAZLIKA Mala, a bitna razlika: Provjerite šminku cura, potom vizažistice

- Na taj način oči će izgledati otvorenije. Nakon toga ide bronzer, kojeg također treba staviti i na kapke, kako bi look bio zaokružen i ujednačen. Na kapke možete umjesto bronzera staviti i malo rumenila, onog koje te stavili na obraze - tumači Martin.

Oči će istaknuti i maskara, za važna događanja predlaže vodootporne formule.

- Nemojte forsirati konture lica, a osim toga smatram da je rumenilo ključno za izgled svake mladenke. Iako, ne smijemo pretjerivati, kako bi look bio lijep, prirodan i ujednačen. Jednostavno stavite rumenilo na centar obraza, na mjesto koje se istakne kad se smijete i izgled će biti skladan - predlaže Martin.

Ne stavljajte rumenilo blizu nosa, umjesto toga povucite od obraza kistom prema uhu. Obratite pažnju da se rumenilo slaže s nijansom ruža za usne.

- Ako vam se čini da trebate još boje, predlažem malo bronzera i to u sjaju, no nanesite ga samo tamo gdje biste prirodno potamnili, ne na cijelo lice - veli stručnjak.

Za usne predlaže neutralan ili ruž u nijansi rumenila i sprej za fiksiranje, ako ga imate jer on šminku čini postojanom satima.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Kako stylish Francuskinje biraju svoj idealan puder?

POGLEDAJTE VIDEO Tarik Filipović: #ZAJEDNO24SATA

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 3

  • blo_zg 16.04.2020.

    dok korona zavrsi i vjencanja opet pocnu bit ce druga moda 🤣🤣🤣

  • 16.04.2020.

    Što se tiče šminke za mene vrijedi uvijek manje je više

  • burky1990 16.04.2020.

    Ovo je jedan od poučnijih clanaka koje sam procitao. Mislio sam da je clanak za Baku Krmka najbolji ikad. Ali evo jednog malo boljeg. Hvala na strucnosti dragi moji novinari

Komentiraj...
Vidi sve komentare