To je to što me zanima!

Vjenčanice u sto godina: Jesi li više za prabakinu ili majčinu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zaposlenici portala Mode.com došli su na ideju da promjene u modi prikažu i kroz ženama omiljene - vjenčanice. Odabrali su jedanaest haljina za jedanaest godina
Vidi originalni članak

Osim same vjenčanice, modni su se stručnjaci pobrinuli za to da i frizura, nakit, cipele i šminka odgovaraju razdoblju vjenčanice. Priču su započeli s 1915. godinom, a promjene u modi bile su zbilja velike do 1945. godine.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako su izgledale vjenčanice 1915. - 1945.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Poslijeratne godine voljele su pokazivati ženske noge, pa čak i na vjenčanjima, no već 60 - ih stvari su se vratile na staro, a vjenčanice su 80- ih doživjele "šlep" ekstazu. Prisjetimo se samo vjenčanice Lady Di. Posebno obratite pozornost i na trendove šminkanja.

POGLEDAJTE VIDEO: Od "cirkusa" 80 - ih do decentnosti nultih godina

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Čini se kako su 80 - te bile iscrpljujuće, pa su vjenčanice u devedesetima izgubile brojne ukrase i nadogradnje, a tako je bilo i nultih godina. Zanimljivo je kako je "oživljavanje" čipke imalo utjecaj i na vjenčanice, a to možemo vidjeti i na haljini u videu.

POGLEDAJTE VIDEO: Dizajniranje vjenčanica usklađeno je s posljednjim modnim trendovima

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Izvršni urednik Mode.com - a, Avelino Pombo rekao je da je temeljna ideja projekta bila iskazati ne samo modne, već i kulturne promjene, koje su se izdogađale zadnjih sto godina. Odnosno, to kako je društvo utjecalo na modne trendove i obrnuto.

Video - projekt u samo tjedan dana imao je preko tri milijuna pregleda na društvenim mrežama.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • varešak 15.12.2015.

    Što lepršavija i jednostavnija to bolja.

  • Tišina mora 11.12.2015.

    pa znala sam vidjeti jako lijepih starih vjenčanica a i ružnih ovisi o okusu,ove na slici mi nijedna ne sjeda baš...volim romantične čipkaste,ali lijepe su mi i do koljena onako čipka i malo volani -slatko

  • MOC JE U ZNANJU 11.12.2015.

    Moja venčanica je prelepa haljina od čipke , do kolena . Sada je uvek nosim kada su neke tuđe svadbe , veselja , proslave . I uvek se osećam IN kada je obučem . Nekim haljinama zaista nikada moda ne prolazi :-))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare