To je to što me zanima!

Vlaga u kosi: Šest pravila kako je primiriti i ujednačiti frizuru

Konstantno visoka vlaga u zraku utječe na frizuru te je čini 'umornom' i beživotnom. I dok se tanka kosa spljošti, ona kovrčava postane raskuštrana - ovih dana uredna je kosa gotovo nedostižna
Vidi originalni članak

Kada je vrijeme vlažno ili kišovito, kosa postaje gotovo nemoguća, stiliziranje i svakodnevno održavanje lijepe frizure je otežano. No, neki od rituala mogu nam pomoći, vrlo su praktični i jednostavni za izvesti kod kuće, ne trebamo pomoć stručnjaka.

1. Hidratacija je nezaobilazna

Kao prvo, u rutinu je dobro uvesti hidratantni šampon i regenerator jer ovo vrijeme može isušiti kosu, stoga je bitno dati joj hidrataciju. Najbolji primjeri takve kozmetike su formule obogaćene arganovim ili kokosovim uljem te shea maslacem.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

2. Serumi smiruju las

Za dodatnu hidrataciju tu su serumi i ulja za kosu. No, ne maste je, već hrane i time se ona bolje ponaša tijekom dana, nije toliko 'divlja'.

BEZ KEMIJE Prirodno posvijetlite svoju kosu za dvije do tri nijanse: Evo kako

3. Gadget je neprijatelj

Kako biste smanjili mogućnost dubinske isušenosti, pokušajte izbjegavati pegle i figaro. Naime, oni imaju tendenciju izbijanja vlage iz lasi, što znači da je ona automatski dehidrirana.

4. Frizura je ključna

Protiv vjetra i kiše najbolje su frizure poput repa, punđe i slično, a tu su i razne pletenice koje je lako složiti kod kuće.

SUPER IDEJE Muške frizure za vjenčanje: Uredna kosa uvijek laska stilu

5. Birajte - lak ili gel

Kosu će dodatno ustabiliti lakovi i gelovi - kozmetičke kuće nude razne varijante učvršćivanja, od slabe do one snažno fiksirane.

6. Hranjiva maska

Svakih par dana dobro je staviti masku za kosu, ona će u samo desetak minuta nahraniti lasi te ih učiniti mekšima.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 11.05.2023.

    Protiv vjetra i kiše borim se punđom. 🤣

  • 11.05.2023.

    Imam kratku kvalitetnu kosu ,odrzavam je bez puno posebne njege .

Komentiraj...
Vidi sve komentare