To je to što me zanima!

Vodenika je odlična biljka za one koji imaju balkone u sjeni

Velike vrućine ne podnosi, kao ni niske temperature. Ljeti je obilnije zalijevajte, 2-3 puta tjedno, no nikako je nemojte prskati jer se tako oštećuju i listovi i cvjetovi
Vidi originalni članak

Vodenika je odlična biljka koja može uspjeti u potpunoj hladovini pa je idealna za ukrašavanje hladnijih dijelova vrta ili balkona koji nemaju puno sunca.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dolazi u bijeloj, rozoj, narančastoj, crvenoj i ljubičastoj boji, a važno je da joj tijekom intenzivnog rasta (od svibnja do rujna) svakih petnaest dana date tekuće gnojivo za cvjetnice. 

GLAMUROZNA BILJKA Pastelna hortenzija voli sjenu i vlagu, a zalijeva se kišnicom

Naraste u vis 15-30 centimetara, a ako je sadite u vrtu, posadite je u razmacima od 20 do 30 centimetara. Potrebno ju je svake ili svake druge godine rasaditi jer ne samo što će biti ljepša, nego će imati i pravilniji grm. Cvjeta cijelo ljeto, no nekad će zasjati i u jesen.

Velike vrućine ne podnosi, kao ni niske temperature. Ljeti je obilnije zalijevajte, 2-3 puta tjedno, no nikako je nemojte prskati jer se tako oštećuju i listovi i cvjetovi. Lijep izgled biljke sačuvat ćete redovitim uklanjanjem uvenulih cvjetova i smanjiti mogućnost razmnožavanja plijesni. 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare