To je to što me zanima!

Vodu u kojoj se kuha tjestenina nemojte baciti - vrlo je korisna

Većina ljudi radi grešku kad vodu u kojoj su kuhali tjesteninu bace u odvod. Ona se može dobro iskoristiti u pripremi umaka, juhi, gulaša, variva i drugih jela
Vidi originalni članak

Vrhunski kuhari tu vodu preostalu nakon kuhanja tjestenine koriste prvenstveno zato što djeluje kao zgušnjivač jelima, ali im daje i punoću budući da je sol poznati pojačivač okusa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Neki od njih ju zovu i tekućim zlatom, najviše iz razloga što tijekom kuhanja poprimi zlaćanu boju, ali i zbog mnogih primjena.

Kako biste dobili najviše iz pripreme tjestenine, a i da vam voda ima najbolju gustoću i okus, bitno je kod kuhanja tjestenine ne pretjerati s količinom vode. Voda u kojoj se kuha treba prekriti tjesteninu, ni više - ni manje. 

SAVJETI STRUČNJAKA ZA HRANU Vodič za kuhanje: Evo koji umak ide uz koju vrstu tjestenine - špagete, široki rezanci, penne...

Kad se tjestenina skuha u vodi ostaje koncentracija škroba, što će bilo kojem umaku ili juhi kojem dodate malo vode sa škrobom dati svilenkasti izgled i baršunastu teksturu, piše Huffington Post. 

Ako stavljate ulje u vodu kako se tjestenina ne bi slijepila, nemojte. Umjesto toga u prvih par minuta dobro promiješajte tjesteninu i stavite ju kuhati na laganu vatru. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • mars7 13.03.2024.

    Dobro za variva

  • VolbeatDbv 13.03.2024.

    tko to baca, nema pojma o kuhanju, pa je bolje ostaviti se kuhače i latiti se krampa, motike i sl.

  • muf (|) 13.03.2024.

    S tom vodom radim bevandu

Komentiraj...
Vidi sve komentare