To je to što me zanima!

Volite Prijatelje? Izradite kekse po receptu Phoebine bake

U sada već legendarnoj trećoj epizodi sedme sezone Prijatelja, Monica pokušava rekreirati 'tajni' recept Phoebeine bake za najbolje kekse s komadićima čokolade. Sada ih možete napraviti i vi
Vidi originalni članak

U seriji, cijela avantura s isprobavanjem recepata padne u vodu kada se sazna da je 'tajni recept' zapravo recept s vrećice kupovnih keksa, ali to ne znači da Monica tijekom procesa nije došla do nekoliko impresivnih rezultata.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kuharica s receptima iz popularne serije objavljena je još prošle godine, a sastavila ju je  Amanda Nicole Yee, kuharica koja je zanat učila u Le Cordon Bleuu, ima svoj restoran te je već sudjelovala u izradi brojnih kuharica.

U suradnji s tvrtkom Warner Bross pripremila je 90-ak recepata. 

Recept za kekse Phoebeine bake

Sastojci:

  • šalica maslaca
  • 1/2 šalice šećera
  • šalica smeđeg šećera
  • 2 cijela jaja
  • žumanjak
  • žličica ekstrakta vanilije
  • žličica burbona (nije obavezno)
  • korica od 1/2 naranče
  • 2 1/4 šalice univerzalnog brašna
  • žličica sode bikarbone
  • 340 g tamne (70%) čokolade, izrezane na komadiće
  • morska sol za posipanje

Postupak:

1. U malom loncu otopite maslac na srednjoj temperaturi. Ostavite da porumeni, oko 5 minuta. Maslac bi trebao početi mirisati orašasto i imati smeđu, ali bistru boju. Maknite maslac s vatre, gumenom lopaticom preselite maslac i njegove smeđe komadiće u posudu i stavite u hladnjak dok se ne ohladi, 40 do 60 minuta.

2. Jednom kada je maslac hladan, u velikoj zdjeli mikserom na srednjoj brzini pomiješajte smeđi maslac, granulirani šećer i smeđi šećer dok smjesa ne postane blijeda i gotovo kremasta, 3 do 4 minute.

3. Dodajte jaja i žumanjak, jedno po jedno, miješajući oko 20 sekundi nakon svakog dodavanja.

OSVJEŽAVAJUĆA POSLASTICA Napravite zdravi sladoled za psa i to od samo dva sastojka

4. Dodajte vaniliju, burbon (ako koristite) i koricu naranče i promiješajte da se sjedini.

5. Ostružite stranice posude i dok je mikser na srednje niskoj brzini, polako dodajte brašno i sodu bikarbonu. Ostavite da se prožme, 3 do 4 minute.

6. Dodajte komadiće čokolade.

7. Stavite tijesto na čistu radnu površinu, podijelite na četvrtine i razvaljajte u 'cjepanice'. Zamotajte u voštani papir ili plastičnu foliju i stavite u hladnjak na sat vremena, dok se ne stisne.

RECEPT Osvježite nepce finim desertom od malina, vrhnja i piškota

8. Zagrijte pećnicu na 180°C i obložite 2 velika lima za pečenje papirom za pečenje.

9. Iz 'cjepanica' izrežite diskove debljine oko 3,5 cm i stavite ih na lim za pečenje udaljene oko 3 cm.

10. Kolačiće pospite morskom soli i pecite 9 do 10 minuta, dok ne postanu lagano zlatno smeđi, piše Glamour.com.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • nap 31.05.2021.

    moze super hocu mljac

  • Linaluna 31.05.2021.

    "cjepanica"? Je li hrvatski jezik ostao bez riječi pa ih morate loviti preko rijeke?

Komentiraj...
Vidi sve komentare