To je to što me zanima!

Vrhunski trendovi se lako slijede i bez puno novca

Intenzivnu boju ruža dodatno će naglasiti puder, za ljekoviti piling dovoljni su šećer i ulje, a olovka za obrve ne razmazuje se lako s usana kao ruž
Vidi originalni članak

Ove će sezone biti u trendu usne boje trule višnje i svih nijansa vina: jarko naglašene i intenzivnih nijansi, savjetuju stručnjaci iz Women’s Wear Daily magazina. Stručnjaci diktiraju nova modna pravila ne razmišljajući kakav će to trag ostaviti na budžetu žena koje žele ići u korak s najnovijom modom - pa ako ne želite ostaviti sav novac u trgovinama s preparatima za ljepotu, poslužite se trikovima visažista. Puder u kamenu će učiniti ruž izdržljivijim i produljiti njegovo trajanje. Nakon sloja ruža slijedi sloj pudera u kamenu koji lagano utapkajte na usne. Zatim nanesite bogat sloj sjajila. Imate li ruževe i sjajila koje rijetko koristite i bojite se da im ne prođe rok trajanja, najbolje ih je pomiješati i držati u maloj posudici s poklopcem koja stane u torbicu. Ako su usne ispucale, prije šminkanja trebaju piling: osim u dućanu s kozmetikom, svi sastojci se nalaze i u kuhinjskom ormariću. Smeđi šećer i malo maslinovog ulja te nekoliko kapi limuna čini mješavinu koja njeguje usne i otklanja mrtve stanice, a dovoljno ju je umasirati dva puta na tjedan. Olovke za obrve imaju voštanu strukturu zahvaljujući kojoj se ne razmazuju pa će odlično poslužiti za obrubljivanje usana - ako je nijansa suviše tamna, na usne nanesite puder u kamenu pa će djelovati prirodnije i stopiti se s nijansom ruža.
>>Ako su granule u preparatu za piling prevelike, meka koža tijela može se oštetiti, no odlično će poslužiti za grublju kožu laktova i tabana. Može se nanijeti na kamen plovučac kako bi pete zablistale nakon dugačke zime u zatvorenoj obući.
>>Lakovi za nokte pokazuju svoju pravu nijansu tek nakon nanošenja, pa razočarate li se, pomiješajte ga s drugom bojom. Nekoliko kapi laka sa šljokicama će ga dodatno naglasiti, no izbjegavajte jako guste ili one koji se sporo suše.
>> Prva pomoć za jako suhu kožu lica je mješavina hidratantne kreme te malo kreme za područje ispod očiju. Stručnjaci napominju da je jako važno njegovati i vrat, a ne samo lice jer u 40-im godinama brzo pokazuje znakove starenja.
>>Britvice se brzo “umore” i istroše pa povećavaju rizik od ozljeda. Da bi britvica bolje klizila kožom, bolje prianjala i lakše stizala do korijena dlačica prije depilacije preporučuje se istrljati noge rukavicom za piling. Tako će koža biti mnogo glađa.
>>Kistovi za rumenila mogu biti izvor bakterija koje će potaknuti akne pa ih je potrebno često prati. Da biste im produljili rok trajanja perite ih šamponom koji u sebi sadržava regenerator kako bi dlačice bile što otpornije na svakodnevnu uporabu.
>>Za oblikovanje kovrčave kose pune volumena zaboravite četke koje će samo razbacati vlasi i dati im neugledan, raščupan izgled. Tijekom feniranja okrenite glavu naopako i dok sušite pramenove stiskajte u šaku. Nakon toga nalakirajte kosu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare