To je to što me zanima!

Vruća hrana više nije problem, flaster ublažava sve opekline

Flaster sadrži anestetik benzokain koji ubrzava zacjeljivanje opeklina nastalih zbog jedenja prevruće hrane, ne iritira sluznicu i brzo se razgrađuje, tvrde znanstvenici
Vidi originalni članak

Opekline od prevruće hrane više nisu problem, tvrde znanstvenici s američkog Sveučilišta Austin koji su izumili flaster za opekline, piše Science Daily

Flaster se brzo razgrađuje, a sadrži anestetik benzokain koji ubrzava zacjeljivanje. Benzokain se upotrebljava u stomatologiji i sastavni je dio pastila za grlo, a ne iritira sluznicu. Možete ga staviti na unutrašnju stranu obraza ili jezik, ovisno o tome gdje ste se opekli. 

Iako su potrebna daljnja istraživanja, javnost će imati prilike ovaj flaster vidjeti na godišnjem predstavljanju Američkog udruženja farmaceuta od 14. do 18. listopada u Chicagu. Potaknuti ovim izumom, tim stručnjaka sa Sveučilišta Novi Meksiko radi na jačem flasteru koji će trajati i dva do tri dana. 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Der Kommissarrr 18.10.2012.

    Ma samo žderite i debljate se, svinjite i gojite, hladnu vruću, samo gutajte, imamo rješenje i za to. Nemojte čekati 2 minute da se malo ohladi, gutajte samo, pržite jezike, imamo flaster.

  • Aranka 17.10.2012.

    kaj sve ne budu izmislili....navali narode - dok se nije ohladilo!

  • ostvaren 17.10.2012.

    suuuper. često se opečem jer žderem prebrzo i ne mogu čekati da se nešto ohladi!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare