To je to što me zanima!

Vukmirica: Dao sam prednost profesiji i to platio zdravljem

Moje navike su bile špek, luk i gemišt u tri ujutro. Na pogrešan način sam tretirao svoje tijelo koje mi je moždanim udarom poručilo: 'Željko dosta je, tako više ne možemo dalje', ispričao nam je glumac Željko Vukmirica
Vidi originalni članak

Brzi životni tempo, malo sna, previše posla i obilni obroci u gluho doba noći bili su 'točka na i' za omiljenog zagrebačkoga glumca. Prije 11 mjeseci Željko Vukmirica (65) suočio se s moždanim udarom.


- Bio sam u kupaonici i odjednom mi je nestala slika pred očima. Pojavio se samo jedan trag svjetla u obliku obrnutog slova C. Malo sam čekao jer nisam želio dizati paniku i stvarati šokove supruzi Melani. Ali imao sam sreću u nesreći da je moja životna suputnica bila sabrana i da je Hitna pomoć bila u blizini - prisjeća se glumac.

- Melani je baš prava Dalmošica. Nije bila u strahu, nego skroz pribrana i mirna. Ona u teškim okolnostima funkcionira savršeno - kaže Željko koji je zahvaljujući žustroj reakciji supruge odmah prevezen u bolnicu.

- Liječnici su me spasili i ja sam im beskrajno zahvalan na tome. Onda sam shvatio da je sav njihov trud uzalud ako se vratim doma i nastavim sve po starom. Prije nisam jeo ni ustajao kad to rade ‘normalni’ ljudi. Kad ljudi dolaze s posla, meni radno vrijeme počinje. Završavao sam kasno, poslije ponoći, i kad svi spavaju ja sam otvarao frižider i jeo. Špek, luk i gemišt su bile moje navike u tri ujutro - prisjeća se Vukmirica. Tad je odlučio okrenuti ploču.

- Karijera, predstava i kritike - sve mi je to nekad bilo na prvome mjestu, ali nakon moždanog su to postali drugorazredni problemi.

- Shvatio sam da moram poduzeti nešto ako želim biti na vjenčanju svojih unuka - priča glumac. Dodaje da je uvijek živio na dalmatinskoj kuhinji svoje Melani, ali ni to nije bio najbolji izbor u kasne noćne sate. Zato je promijenio prehranu, jede zdravo i pokušava hodati što je više moguće.

- Moj prijatelj Puko Jakšić mi je jednom rekao da su tri najvažnije stvari na svijetu doručak, ručak i večera. I to vam je stvarno istina. Nitko ne može živjeti od jednog obilnog obroka u dva ujutro - kaže Vukmirica. Sad su mu džepovi prepuni zdravih stvari i cigarete su prošlost.

- Sa sobom uvijek nosim jabuku i češnjak te sam stvarno iskreno zahvalan tim čudesnim domaćim proizvodima jer su mi spasili zdravlje i pomogli da se riješim dijabetesa - priča. Nakon moždanog udara imao je problema s vidom, a pratila ga je nesigurnost kao borba i sa strahom od smrti.

Kaže nam da je autoterapeutskim procesom uspio pobijediti strahove i dovesti sam sebe u balans. Uloga bolesnika nikako mu se nije svidjela pa se vrlo brzo vratio na posao.

- Nakon 15 dana vratio sam se na posao, među studente dramske akademije, jer sam shvatio da mi se ne čini dobro uživljavanje u lik bolesnika. Odlučio sam javno govoriti o svojem iskustvu s moždanim udarom jer želim pomoći barem jednom čovjeku - kaže omiljeni zagrebački glumac.
Ako ste rođeni u jednom od ova tri horoskopska znaka, na kraju godine čeka vas prekrasno i sretno razdoblje!

Idi na 24sata

Komentari 2

  • tajnamoja 30.10.2018.

    Odlican glumac. Iako s viskom kilograma otkad ga pamtimo, prvi mozdani uz neuredan nacin zivota tek u 65oj je bingo.

  • plik 30.10.2018.

    zakaj uvijek iste priče kad pokuca maca na vratanca... ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare