To je to što me zanima!

Za dugo i toplo ljeto: Slamnati retro šeširi modni su hit sezone

Odlazak u prirodu i razne scene s polja i iz šuma, otvorile su nišu u svijetu stila, pa sada većina nas želi nositi lepršave haljine i sakriti pogled iza velikog oboda ukrašenog velikom, lepršavom mašnom
Vidi originalni članak

Retro pokrivalo za glavu tijekom toplijih mjeseci postaje jedan od ultimativnih modnih dodataka. Stilovi nam otkrivaju trendove iz sedamdesetih i devedesetih, a neke kreacije podsjećaju i na dandy frajere od prije stotinjak godina.

POGLEDAJTE VIDEO: Krojač Marin sakoe izrađuje ručno 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Današnji hit šeširi djeluju vintage, prirodnih su nijansi, nerijetko slamnati s mašnom ili ukrasnom trakom.

Veliki obod idealan je za one koji žele gotovo u potpunosti sakriti lice, a dosta novih modela ima žicu u rubu, tako da ga možete modelirati po želji.

Od boja popularne su razne bež varijante, pod utjecajem prirodnih stilova što su nas opsjedali prošle godine. Naime, odlazak u prirodu i razne scene s polja i iz šuma, otvorile su nišu u svijetu stila, pa sada većina nas želi nositi lepršave haljine i sakriti pogled iza velikog oboda ukrašenog velikom, lepršavom mašnom.

ODLIČAN STIL Hailey Bieber je kraljica sakoa

Osim slamnatih, ističu se i bucket hat varijante od pamuka. Stigle su nam iz već spomenutih devedesetih, a ljetna varijanta ima nešto duži obod, koji je čak idealan i za plažu jer radi potpunu sjenu na lice.

Za gradske šetnje, u kombinaciji s odijelima, idealne su slamnate verzije panama šešira s trakom, no na tu kreaciju treba paziti, kako s vremenom ne bi izgubila oblik. Ako vam je bitna frizura, da se ne spljošti, tu su malo povišene forme, koje ne sjedaju na glavu.

Kad je riječ o ljetnim šeširima, treba izabrati prirodan materijal, kako se ispod njega ne bismo 'kuhali'. Obratite pažnju na tekstil, a što se tiče povjetarca, dat će nam ga oni simpatični šeširi s perforacijama, od pletene, prozračne slame.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • MaloZesciTip 07.06.2021.

    Jedva cekam da ljeto prode i jesen i zima dode.

  • 07.06.2021.

    Samo na plaži, na moru, mada nije moj stil. Inače ih pretežno bakice nose, i simpatično je :D

  • 07.06.2021.

    Ne volim šešire ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare