To je to što me zanima!

Za one koji se brinu o liniji jogurt zamijenjuje vrhnje

Dodavanjem nekoliko kockica leda jogurt postaje osvježavajuće piće, a uz prstohvat mediteranskog bilja sočna marinada za meso ili vrhunski preljev za salatu
Vidi originalni članak

Osvježavajuća salata od povrća i tjestenine ili riže s preljevom na bazi jogurta, uz dodatak začinskog bilja, niskokaloričan je obrok koji može stajati u hladnjaku i do nekoliko dana. Budući da je lako probavljiv, jogurt godi svakom želucu, a, osim toga, učinkovito utažuje žeđ. To dobro znaju Indijci, koji tradicionalno ispijaju lassi, koji se dobiva miješanjem leda ili vode s jogurtom. U originalnoj verziji je slan, no miješaju ga i s voćem, osobito mangom. Za pravljenje jogurta kod kuće pogodna je svaka vrsta mlijeka pa čak i ono u prahu. Osim što je znatno jeftiniji od kupovnog, u kvalitetu domaćeg jogurta možete biti sigurni.
Njime možete pripremiti umak za musaku ili škampe, dodati mu sir i voće te nadjenuti palačinke, a uz dodatak bilja lako postaje marinada za piletinu.

Domaći jogurt
Sastojci: 600 ml mlijeka i žlica prirodnog jogurta
Priprema: U jogurt umiješajte dvije žlice mlijeka i stavite na stranu. Preostalo mlijeko stavite u posudu i zagrijte gotovo do vrelišta. Ostavite da se ohladi na 45 C. Umiješajte u mlijeko pripremljenu mješavinu pa kratko istucite pjenjačom. Stavite u termosicu i ostavite 24 sata na toplom mjestu, a bocu nemojte pomicati. Gotov jogurt izmiješajte i ostavite šest sati u hladnjaku dok se ne zgusne.

>>Domaći jogurt najbolje je praviti u termosici jer će se tako održati optimalna temperatura te dobiti odlična aroma i prava gustoća

>>Jogurt može poslužiti kao glavni sastojak za izradu pogačica, laganih kolača ili voćnih torti, pa čak i sladoleda, koje možete napraviti sami


Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare