To je to što me zanima!

Za oporavak EU, borba protiv klimatskih promjena je ključna

Prevladavanje klimatske krize ključno je za oporavak Europske unije od posljedica pandemije, istaknula je u ponedjeljak Maria Paula Vieira Leal da Silva, portugalska veleposlanica u Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Sudionici webinara “Portugalsko predsjedanje Vijećem EU-a”, u organizaciji Europskog doma Zagreb i Europskog pokreta Hrvatska, zaključili su da se gospodarski oporavak Europe od koronakrize treba temeljiti na brizi o klimi i ekologiji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Provedba Zelenog plana s ciljem poticanja gospodarstva i borbe protiv klimatskih promjena naš je temeljni prioritet. Odobrenje prvog Zakona o klimi, smanjenje emisija stakleničkih plinova te razvoj plavog (oceanskog) gospodarstva temelj su naše budućnosti - naglasila je Leal da Silva komentirajući ciljeve portugalskog predsjedništva.

Budući da klimatske promjene i ekološke katastrofe predstavljaju prijetnju egzistenciji Europe i svijeta, donošenjem europskog propisa o klimi, briga o klimi i prirodi bit će zakonska obveza svih država članica.

PRIJE POČINJU I DULJE TRAJU Klimatske promjene produljuju sezonu alergija, a bit će još gore

Time će u zakonodavstvo biti uveden središnji cilj Zelenog plana, a to je da do 2050. godine Europa postane klimatski neutralna, što će pozitivno utjecati na održivost europskog gospodarstva. Ključni koraci u realizaciji plana su smanjenje neto emisija, ulaganje u zelene tehnologije te zaštita okoliša.

Portugalsko predsjedništvo se osim za zelenu Europu, zalaže i za promicanje otporne, socijalne, digitalne i globalne Unije.

Tako se uz poboljšanja u području klime, očekuje napredak i po pitanju digitalnih inovacija i tranzicije, jačanja ekonomije, socijalnih prava europskih građana te osnaženja multilateralnih odnosa.

NAJEKO NA SVIJETU Domagoj i Hrvoje kreirali su tenisice od kukuruza i konoplje za kojima je svijet 'poludio'

Sukladno tome, portugalski slogan glasi "Vrijeme je za ostvarivanje rezultata: Pravedan, zelen i digitalan oporavak”.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • __shedow__ 16.02.2021.

    NARAVNO da se sve ovo radi u svrhu zarade kako bi se stvorio dojam globalnog zatopljenja i kako bi se prodavale nove tehnologije ali 98% budal...ina to ne kuži kao što ne kuže osnove biopadaju u vodu. Okoliš jeste ugrožen i te kako ali voda,bilje,životinje od plastike,pesticida-GMO-a,ljekova u prirodni preko kanalizacije, to su prave opasnosti a klima je samoodrživi ekosustav na način dase višak CO2 u atmosferi apsorbira u oceane-u tlo kada se zemlja zagrijava a kada se hladi onda se CO2 otpušte, to je DISANJE zemlje i samoregulacija! kemije a to je da se razina CO2 stvarno u atmosferi promijeni od onog idealnog omjera za samo par postotaka kojem smo se evolucijski prilagodili za disanje, u roku odmah bismo se ugušili, neka pokušaju zadržat zrak u plućima i kada im se skupi višak CO2 shvatit će ;) Nadalje, UGLJIK je osnova života C u CO2 označava ugljik, ako nema dovoljno CO2 nema biljaka a bez biljaka nema kisika, zatvoreni krug koji da se poremeti kako oni tvrde da je več odavno jako poremečen ubrzo bi nastalo odumiranje svog života na planeti. Ne pitaju se i još nešto-TESLA je prije puno desetljeća PATENTIRAO i uspješno testirao čisti prijenos energije iz etera, dakle ČISTA energija, to znači da se več danas to može implementirat planetarno posvuda i da ove uistinu brine CO2 onda bi to učinili ali vidi vraga nafta,bnzin,plin,ugljen bi postali nepotrbni i beskorisni a tu su trilijuni dolara u pitanju, samo malo mozga uključit i sve fame i laži!  

Komentiraj...
Vidi sve komentare