To je to što me zanima!

Za skoro trećinu opeklina kod djece 'kriva' je pegla za kosu

Pegla u prosjeku može postići temperaturu od 230 °C, a nezgode najčešće nastaju jer je roditelji zaborave isključiti iz struje pa je djeca nagaze ili uhvate rukom
Vidi originalni članak

Ženska opsesija savršeno ispeglanom ravnom kosom može biti izuzetno opasna, tvrde stručnjaci. Tako je neoprezno rukovanje peglom za kosu izazvalo je trećinu opeklina kod djece prošle godine u Velikoj Britaniji, utvrdila je studija tamošnje bolnice Frenchay u Bristolu.

Prosječna pegla za kosu može postići temperaturu od 230 stupnjeva Celzijusa, što je dovoljno za ispeći jaja, piše The Huffington Post. Stručnjaci zbog toga upozoravaju žene da budu oprezne i isključe ih iz struje posebno ako su djeca u blizini. 

Opekline od pegle za kosu su sve češće. Ljudi je najčešće zaborave isključiti iz struje pa je nagaze ili je dijete dograbi, što može rezultirati opasnim opeklinama, objasnio je estetski kirurg dr. Andy Williams. 

Kod djece su opekline dublje nego kod odraslih, jer je njihova koža nježnija i podložnija ožiljcima, dodao je. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • ivadz 16.06.2012.

    pa ja ne znam koji genijalac ide ostavit upaljenu peglu-.bilo za kosu il peglanje i u dohvatu djece. al očito ih ima dosta ako su statistike točne...

  • zvončica1 16.06.2012.

    radi se jednostavno o nepažnji,nikad mi nebi palo napamet koristit peglu pa ju ostavit uključenu u struju isto kao i fen za kosu,pa mislim ko to radi....ako si roditelj stvarno moraš paziti na takve stvari.

  • Ovca009 15.06.2012.

    I ja sam glacao kosulju, pa mi je zazvonio telefon, i da ne pricam dalje sta je bilo kad sam htio nazvat prvu pomoc

Komentiraj...
Vidi sve komentare