To je to što me zanima!

Zadivljujuće karte pokazuju da je Facebook zavladao svijetom

Facebook vlada Sjevernom i Južnom Amerikom, osim u Brazilu, u većini zemalja zapadne Europe, sjeverne Afrike, arapskom svijetu, kao i u cijeloj Australiji
Vidi originalni članak

Karta svijeta koja prikazuje dominantna socijalna umrežavanja u različitim državama svijeta pokazuje da je Facebook nedodirljiv, piše Daily Mail. Nekad popularne stranice Friendster i LiveJournal su pali u zaborav, a zanimljivo da se ni na jednoj karti ne pojavljuje MySpace, jer nije dominantan ni u jednoj zemlji.

Karte izrađuje talijanski blogger i stručnjak za socijalno umrežavanje Vincenzo Cosenza. Najnovija karta iz lipnja 2011. godine pokazuje da Facebook vlada Sjevernoj i Južnom Amerikom, osim Brazila gdje je Orkut i dalje broj jedan. Facebook je najpopularniji i u većini zemalja zapadne Europe, sjeverne Afrike, arapskom svijetu, kao i u cijeloj Australiji i Oceaniji. Čak i Indija gdje je Orkut bio nedodirljiv je pala pod utjecajem "Fejsa".

Iako mu popularnost raste u gotovo svakom dijelu svijeta, najnoviji podaci pokazuju da je šest milijuna Amerikanaca u posljednjih mjesec dana deaktiviralo svoje račune na Facebooku. Glavni razlog je strah od ugrožavanja privatnosti i dosada.

U Rusiji vlada socijalna mreža V. Kontakte, u Kini QZone, a Japanci su još uvijek priklonjeni Mixi-ju.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • PapaŠtrumpf 15.06.2011.

    Vidite sitnu bijelu točkicu na Hrvatskoj? E to sam ja ! J.... Face !

  • r5OO 15.06.2011.

    vani nema nikoga jer su svi na fejsu !!! katastrofa!!

  • CeH 15.06.2011.

    rusi i japanci su najpametniji :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare