To je to što me zanima!

Zajednički život prije/bez braka nije dobar ni za par ni za djecu

Do djetetovog petog rođendana razići će se 37 posto nevjenčanih parova, a do 16. godine 66 posto njih, u usporedbi sa 16 posto roditelja koji su živjeli u braku
Vidi originalni članak

Nevjenčani supružnici šest puta su skloniji prekidu i razilasku do djetetovog petog rođendana, za razliku od onih u službenom braku, otkrila je studija britanskog centra Jubilee. Trend razorenih domova sve je veći u Velikoj Britaniji, a ova studija prati prijašnju koja je pokazala da su djeca vjenčanih roditelja bolja u školi od mališana koja žive sa samohranim roditeljima. 

Prema novim podacima, 37 posto nevjenčanih roditelja razišlo se prije djetetovog petog rođendana, u usporedbi sa samo šest posto onih koji su se vjenčali u vrijeme djetetova rođenja. Do djetetovog 16. rođendana, 16 posto vjenčanih parova se razišlo u usporedbi sa 66 posto nevjenčanih. Za parove koji su živjeli zajedno prije braka, rizik od prekida iznosi sedam posto u vrijeme djetetova petog rođendana i 29 posto do 16. rođendana. 

Stručnjaci upozoravaju da taj trend ima ogroman osobni, socijalni, ekonomski i politički utjecaj na cijelo društvo, ali i da vjenčani, biološki roditelji, koji prethodno nisu živjeli zajedno, pružaju najbolje uvjete i jedno za drugo i za njihovu djecu. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • sparkle 19.06.2011.

    E ovako nešto glupo nisam pročitala ni sama ne znam od kada. Da sam znala neke stvari i da sam živjela sa svojim bivšim suprugom, nikada se ne bi udala za njega. A zašto je veći pototak razlaza u nevjenčanih, pa zato jer nema papira i birokracije i sudova i socijanih radnika i bla bla...procedure koju sam prošla pri razvodu. A osim toga kada je netko u braku onda se i na njega vrši pritisak okoline jer kao pa hajde pokušajte zbog djece i tra la la...ma glupost...djeca tako samo pate više i bolje je to prekinuti.

  • stephanie 18.06.2011.

    Kakva hrpa gluposti. Normalno da treba živjeti prije braka da se ustanovi kako tko diše. Tko to danas još ne prakticira?

  • emmav89 18.06.2011.

    Mislim da su prekidi nevjenčanih supružnika češći samo zato što ovi vjenčani osjećaju neku vrstu 'obveze' da ostanu u braku, dok je ovim nevjenčanima raskid puno bezbolniji, bez zavrzlama kome šta, nema navlačenja po sudovima itd. Jednostavnije je. I ne vidim zašto nevjenčani parovi ne bi mogli priuštiti jednake uvjete djeci kao i vjenčani. Na kraju krajeva, nekada je bolje za djecu kada roditelji nisu zajedno, ako se već ne mogu slagati ili se jednostavno više ne vole.

Komentiraj...
Vidi sve komentare