To je to što me zanima!

Zamor oka na poslu spriječit će treptanje od 20 s svakih 20 min

Tijekom rada na računalu ljudsko oko dvostruko manje trepće nego inače, pa se oči ne vlaže i brže umaraju, a treptanje od 20 sekundi pomoći će da se odmore
Vidi originalni članak

Stalno gledanje u ekran računala isušuje oči, izaziva glavobolje i kvari vid, a problem može riješiti treptanje od 20 sekundi, tvrde američki znanstvenici sa Sveučilišta Teksas. Pravilo 20-20-20 može poboljšati vid, a dovoljno je tek svakih 20 minuta skrenuti pogled s računala, treptati 20 sekundi i potom 20 sekundi gledati u predmet udaljen nekoliko metara, piše Daily Mail. Tako će oči imati dovoljno vremena da se odmore, a opterećenje će se smanjiti.  

- Zrak u uredima je hladan i suh što nepovoljno djeluje na oči, baš kao i rad na računalu. Ljudi za računalom trepću dva puta manje nego inače, pa vježba treptanjem pomaže ovlažiti oko tako da se ono brže obnavlja i manje umara. Odvraćanje pogleda osim za vid dobro je za mišiće vrata - istaknuo je glavni voditelj istraživanja dr. Edward Mendelson. 

Sindrom kompjuterskog vida najčešće pogađa radnika koji rade za računalom i ovisnike o video igricama, a najviše su ugroženi oni koji pred ekranom provedu najmanje tri sata na dan.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • ejjja 23.03.2013.

    super,bum probala,,,al moram prvo objasnit suradnicima da ne blinkam njima :)

  • sweetbee_1 15.03.2013.

    prijateljica mi tvrdi da ona na poslu spava otvorenih očiju, moram joj reći da napiše članak i pošalje redakciji, ta ja zovem odmorom

  • muskarac 14.03.2013.

    ja kad puno radim na komp. kad dignem glavu ne vidim nista na daljinu sve mi bude mutno

Komentiraj...
Vidi sve komentare