To je to što me zanima!

Zapečena piletina s rižom kao alternativa dosadnom rižotu

Uvijek ista kombinacija namirnica lako može dosaditi, no uz malo mašte možete ih kombinirati na drukčiji način i dobiti obrok posve novog okusa. Evo primjera za jednu čestu kombinaciju
Vidi originalni članak

Pečena piletina i rižoto spadaju u one fine i jednostavne 'klasike' kojima se domaćice rado vraćaju kad trebaju pripremiti brz i jednostavan obrok, no ta kombinacija ukućanima lako dosadi. Zato nije loše razmisliti o tome kako da iste sastojke kombinirate na - drugačiji način, tako da obroci budu različiti, kažu na portalu delish

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Evo recepta: 

Zapečena piletina s rižom

Sastojci: 

Ekstra djevičansko maslinovo ulje, za pečenje
- 2 šalice bijele riže koju ste dobro isprali i ocijedili
- 1 veliki luk, nasjeckan na deblje kriške
- 2 šalice pileća juhe ili temeljca od kocke s manje natrija
- 2 šalice krem juhe od gljiva (može i iz vrećice) 
- malo soli, papra, 
- 4 velika pileća batka s kostima i kožom
- 2 žlice otopljenog maslaca
- 2 žličice svježeg timijana
- 1 režanj češnjaka, sitno mljevenog
- 1 žlica.svježeg peršina, nasjeckanog, za ukras 

HIT JESENI 10 recepata za vruću čokoladu: Dodajte bundevu, badem, cimet ili đumbir za nevjerojatni užitak

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200°C i posudu za pečenje premažite uljem. Dodajte rižu, luk i obje juhe pa miješajte dok se ne sjedine. Začinite solju i paprom. 

Postavite batke sa kožom prema gore u smjesu od riže i premažite ih otopljenim maslacem. Pospite timijanom i češnjakom te začinite solju i paprom. Pokrijte posudu folijom i pecite 1 sat.

Otkrijte posudu za pečenje i pecite još 30 minuta, dok riža ne omekša i piletina ne bude mekana i dok koža ne dobije rumenu boju. 

Prije posluživanja ukrasite peršinom. 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare