To je to što me zanima!

Zaštitni faktor za pse: Krema za sunčanje štiti od raka kože

Krema za čovjekovog najboljeg prijatelja odgovara zaštitnom faktoru 15 koji koriste ljudi, a preporučuje se kratkodlakim i svijetlim psima jer su oni posebno ugroženi
Vidi originalni članak

UV zrake osim za ljude, štetne su i za pse, tvrde znanstvenici. Američka tvrtka Petkin ponukana time razvila je kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom za pse, piše Daily Mail

Zaštitni faktor kreme za sunčanje za čovjekovog najboljeg prijatelja odgovara zaštitnom faktoru 15 koji koriste njihovi vlasnici. Krema štiti od opeklina, a posebnu zaštitu pruža kratkodlakim i svijetlim psima koji su posebno ugroženi jer im sunce lakše prodrije do kože. Krema nije masna i ljepljiva, a ima miris vanilije i kokosa, zbog čega je osim pasa mogu koristiti i mačke. 

- Istraživanja su potvrdila da je trećina svih tumora kod pasa zapravo rak kože, a na nama je da ih zaštitimo. No treba biti oprezan s kremama za sunčanje, naime one koje ljudi koriste otrovne su za njih - istaknuo je direktor marketinga Paul Pugh. 

Cijena kreme za sunčanje za kućne ljubimce iznosi oko 47 kuna, a može ju se kupiti na internetskim stranicama petkin.com. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Najljepša 10.07.2012.

    Ovaj članak nije ništa drugo nego reklama za tu internetsku stranicu petkin.com.

  • baš_je 29.06.2012.

    i za ljude, i za ostalu živalj mislim da sva ta sredstva na zdravlje djeluju loše. bar da je prevara pa bezazlena -onako zamiješali malo maslinovog ulja, 2 tratinčice i jednu bananu-. al nije nego eksperimentiraju ko cjela farmacija pa kasnije dobiju brojke za -statističke podatke-, a u svrhu -znanosti-.

  • Der Kommissarrr 28.06.2012.

    po kojim točno dijelovima bi trebalo kera namazati, po tabanima?

Komentiraj...
Vidi sve komentare