To je to što me zanima!

Zavirite u 'Glamping village' u Tuhelju - kamp s pet zvjezdica

Glamping naselje ima 26 luksuznih mobilnih kućica, dva bazena i wellness centar sa saunama te druge popratne sadržaje. Radi o sadržaju s pet zvjezdica, jedinom takvom u kontinentalnom dijelu Hrvatske
Vidi originalni članak

Terme Tuhelj u srijedu su otvorile "Glamping village", prvo kamp naselje s pet zvjezdica u kontinentalnoj Hrvatskoj u koje je uloženo tri milijuna eura, a na otvorenju su bili i hrvatski predsjednik Zoran Milanović te slovenski ministar za ekonomski razvoj i tehnologiju Zdravko Počivalšek.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Projekt koji spaja glamur i kampiranje Terme Tuhelj su provodile s austrijskim partnerom Gebotsroitherom. Glamping naselje ima 26 luksuznih mobilnih kućica, dva bazena i wellness centar sa saunama te druge popratne sadržaje. 

Predsjednik Milanović istaknuo je kako su Terme Tuhelj jedne od najboljih u ovom dijelu Europe, a ovaj kamp je "fini, mali, ali nipošto razmetljivi luksuz za ljude koji rade, zarađuju i koji se žele odmoriti".

- Hrvatska je mala zemlja po broju stanovnika, ali je po broju turističkih dolazaka i noćenja na godišnjoj razini globalni gigant i preopterećena pa su zato ovakvi primjeri ulaganja pravi put - rekao je Milanović.

Prisjetio se da su toplice otvorene 1982. i bile su najbolje u tadašnjoj Jugoslaviji.

- Iako su '90-tih počele 'šepati', došao je odličan investitor sa znanjem i korak po korak nastao je jedan mini klaster toplica u Tuhlju i kompleksa u Početrteku, koje su ponajbolje u južnom dijelu Europe - naglasio je predsjednik Milanović.

Vlasnik Termi Tuhelj su slovenske Terme Olimia iz Početrteka pa je na otvorenju bio i slovenski ministar za ekonomski razvoj i tehnologiju Zdravko Počivalšek, koji je naglasio kako se radi o dobrom primjeru uspješne međudržavne suradnje.

- Sve investicije su u ova vremena dobrodošle, posebno ako podrazumijevaju očuvanje radnih mjesta i otvaranje novih - rekao je. 

Resort u prirodi je dobra ponuda za post korona vrijeme u turizmu, rekao je Počivalšek, dodajući da Slovenija ne razmišlja o zatvaranju granica već i Slovenija i Hrvatska trebaju brinuti o zdravstvenoj situaciji.

POGLEDAJTE GALERIJU:

- Turizam je značajna gospodarska grana u Sloveniji, još više u Hrvatskoj, i odgovornim odnosom i ponašanjem omogućit ćemo da se turizam i dalje razvija - naglasio je Počivalšek. 

Napominjući kako se radi o sadržaju s pet zvjezdica, jedinom takvom u kontinentalnom dijelu Hrvatske, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar je poručio kako na takvim projektima treba graditi kontinentalni turizam.

- Ovo je ujedno poruka Ministarstvu turizma da moramo više ulagati u ovu vrstu turizma jer kontinentalni turizam ima puno veće mogućnosti nego podršku koju sada ima - rekao je Kolar.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare