To je to što me zanima!

Zbog bebe muškarcima razina testosterona pada za 30 posto

U prvoj godini djetetova života i muškarci prolaze kroz hormonalne promjene, pa zato osjećaju manju želju za seksom te su usmjereni na više brige oko bebe
Vidi originalni članak

Gubitak želje za seksom nakon poroda nije svojstven samo ženama, već i za muškarce. Razlog ne leži u tome što im se bolja polovica udebljala, već u njihovom stanju hormona, pokazala je studija francuskog Sveučilišta Notre Dame na više od 400 muškaraca. Prema njoj, muškarcima se nakon rođenja djeteta razina muškog spolnog hormona testosterona smanjuje za skoro trećinu, piše New Zealand Herald.

Više od 95 posto ovog hormona kod muškaraca nastaje u testisima, a on upravlja spolnim nagonom, mišićnom masom i snagom, rastom dlaka kao i nagonom za agresivno ponašanje.

Razina hormona je nakon poroda kod očeva snižena oko 30 posto te takva ostaje sljedećih 12 mjeseci, a doprinosi brižnom ponašanju, zaštiti bebe i obitelji. Također, istraživači su otkrili da muškarci koji su nedavno postali očevi imaju i bolji imunitet, pa su pod manjim rizikom od zaraze gripom.

Kod očeva koji provode više od tri sata na dan pad testosterona još je značajniji  no voditelj studije Lee Gettler ističe da oni zbog toga ne gube na muževnosti, već je to način na koji se priroda pobrinula da ih pripremi na novu ulogu. Pad testosterona normalna je pojava koja se povezuje i sa starenjem.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • ljeto2014 19.02.2014.

    Nebih se baš složila s ovim tekstom ali poštujem tuđe razmišljanje. Naime rodila sam prije godinu i pol i mogu istaknuti da se desilo baš suprotno i da ovo napisano ne drži vodu :))

  • chill27 18.02.2014.

    mi muski smo totalno kontra zenskih!moramo bit borbeni i alfa muzjaci jer to nam je u prirodi takvi smo bili tisucama godina i bilo je dobro a sad smo u stand by sta i nije dobro jer mislim da ce bit neki boom!!!doce vrijeme kad ce gazda opet uzet stvari u svoje ruke a mislim da se cure nece bunit hehe jer musko mora bit musko a ne pic... ili ped...!!!

  • user_317375 18.02.2014.

    nemojte me strašit......

Komentiraj...
Vidi sve komentare