To je to što me zanima!

Zdrava pita od jabuka s anisom

Postoji na stotine verzija pite s jabukom jer se ta ukusna i zdrava namirnica može pripremati na bezbroj načina. Iskušajte je u ovoj piti bez šećera i masnoća
Vidi originalni članak

U kombinaciji s pirovim ili zobenim brašnom te uz zvjezdasti anis, ova aromatična pita od jabuka ispunit će mirisima cijelu kuću, a zazubice će poteći još dok je u pećnici.

POGLEDAJTE VIDEO: Jabuka je najzdravije voće, evo kako ljudi u njoj uživaju

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ako imate ekološki uzgojene jabuke čija kora nije tretirana, ne morate ih guliti, no ako nabavljate kupovne, svakako ogulite koru. Pritom, za ovaj kolač izbjegavajte kisele vrste jabuka i radije birajte slatke koje će dodati aromu i šećer bez potrebe za dodavanjem drugih zaslađivača.

Sastojci:

4 - 5 jabuka
sok 1 limuna
limuna 1 limuna
250 gr pirovog ili zobenog brašna
1 prašak za pecivo
1 jaje
1 dcl malomasnog jogurta
1 žlica cimeta
prstohvat klinčića
2 prstohvata zvjezdastog anisa u prahu
4 žlice javorovog sirupa

RECEPT Minijaturne karamelizirane jabuke na štapiću - djeca ih obožavaju, a lako ih je napraviti
Brašno pomiješati s praškom, umućenim jajetom, jogurtom i dvije žlice javorovog sirupa te izraditi tijesto. Podijeliti na pola i razvaljati. Prvu polovicu položiti u tepsiju premazanu maslinovim uljem. Jabuke oguliti, zaliti limunovim sokom i usitniti štapnim mikserom ili u blenderu, ali ne da bude samo kaša nego da ostanu komadići. Dodati začine, koricu i preostale dvije žlice sirupa te dobro promiješati. Smjesu preliti preko izbockanog tijesta u tepsiji te prekriti drugom polovicom razvaljanog tijesta i izbockati vilicom. Peći na 180 stupnjeva 35 - 45 minuta. Dobro ohladiti prije posluživanja.

U TRGOVAČKIM CENTRIMA Mjesec domaće jabuke: Možete povoljno kupiti domaće sorte

Idi na 24sata

Komentari 1

  • iinvidico 01.11.2020.

    Jedite ovo jedite ono jer je zdravo.. susjedu mi umrla zena prije nekih 30 godina i od tada jede salame i konzerve.. covjek nije lijencina vec samo ne kuha i ne zanima ga to.. danas je on u 70-ima i kaj je najvaznije zdrav je i drzi se kao da je barem 10 godina mladi...

Komentiraj...
Vidi sve komentare