To je to što me zanima!

Zdrava salata je poslastica koja mijenja svaki obrok

Pravu poslasticu priredit ćete ako salati dodate dimljenu puretinu, tunu ili pršut. Želite li obrok bez mesa, odlično će poslužiti grah i kukuruz.
Vidi originalni članak

Ljeto nije najbolje vrijeme za kuhanje, ali je zato najbolje vrijeme za spravljanje slasnih i  osvježavajućih salata. Salata je idealan ljetni obrok jer je sezona voća i povrća na vrhuncu, izbor je velik, a i velike vrućine lakše se podnose uz ova lagana jela koja najbolje osvježe organizam. Ukusno voće i povrće dostupno je na tržnici - paprike, krastavci, rajčice, tikvice, lubenice, smokve, grožđe, breskve, bobočasto voće... Ali, još je veći užitak imati to sve u vlastitu vrtu i uživati  u hrani koju ste sami uzgojili. 
Neka povrće i voće postane glavni dio jelovnika jer osim što je ukusno i lagano, pomoći će vam skinuti suvišne kilograme. Svježu salatu od povrća možete kombinirati s ribom, nemasnim mesom ili sirom.
Pravu poslasticu priredit ćete ako salati dodate dimljenu puretinu, tunu ili pršut. Želite li obrok bez mesa, odlično će poslužiti grah i kukuruz. Prednost salata je u tome što se mogu jesti za doručak, ručak ili večeru.

Voćna salata s jabukama, mandarinama i bananama
Sastojci: 3 jabuke, 2 banane, 4 mandarine, limun, 5 dag grožđica, 5 dag badema, dl slatkog vrhnja, 10 dag šećera. Jabuke operite i naribajte,  bademi se ogule i samelju, a banane se ogulite i izrežite na ploške. Mandarine ogulite i razdijelite u kriške, a grožđice namočite u vodi.

Salata s tofuom i tunjevinom
Skuhajte 150 g integralne tjestenine i dodajte dvije konzerve tunjevine, 100 g na kockice narezanog tofua, 8 mini rajčica, 50 g rikole, balzamički ocat, maslinovo ulje, komorač, 2 češnja češnjaka, sol i papar.

Salata sa zrnatim sirom
Nasjeckajte 200 g zrnatog sira, svježi krastavac, rajčica, paprika. Dodajte pola konzerve kukuruza šećerca, šaka bućinih sjemenki, žlicu maslinovog ulja, sol, papar. Dobro ohladite.

Salata od cvjetače
Glavicu cvjetače (tešku oko kilogram) podijeljenu na cvjetove skuhajte u slanoj vodi. Nasjeckajte četiri tvrdo kuhana jaja pomješajte sa cvejtaom te dodajte 100 grama majoneze, kremasti sir, papar, peršin, masline.


Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare