To je to što me zanima!

Zdrave palačinke s bananom odlična su ideja su za doručak

Ove palačinke su mekane i ukusne, a možemo vam garantirati kako će ih djeca zavoljeti. Premažite ih omiljenim domaćim namazom, medom ili javorovim sirupom i dodajte na njih svježeg voća
Vidi originalni članak

Zdrave palačinke od banane i zobi s dodatkom kokosa tope se u ustima, a za savršen doručak će vam trebati svega par sastojaka. S obzirom da u njih ne ide šećer iskoristite one zrele smeđe banane koje će poslužiti kao prirodni zaslađivač.

Sastojci: 2 velike zrele banane, 2 jaja, 40 g kokosovog brašna, 50 g sitnije mljevenih zobenih pahuljica, 1 dcl vode, 1 žličica praška za pecivo

POGLEDAJTE VIDEO:
Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Priprema: Banane zgnječite vilicom. Dodajte im jaja, sve skupa spojite. Dodajte i ostale sastojke, spojite i ostavite kojih 10-15 minuta da zobene pahuljice malo nabubre. Tavu namastite (suncokretovim ili kokosovim uljem ili s maslacem). Na tavu lijevajte po žlicu smjese za palačinke.

Ključno je da su palačinke manje kako bi vam se dale lijepo okretati, jer ako će biti veće postoji mogućnost od pucanja prilikom okretanja. Pecite ih 1-2 minute s jedne strane, pa još 1-2 minute s druge strane. Nemojte ih okretati prerano. Poslužite s medom, javorovim sirupom ili omiljenim domaćim namazom. Možete ih posuti s voćem ili s prženim lješnjacima.

 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • VolbeatDbv 02.12.2021.

    Ovo palačinka ? Meni para lepinja

Komentiraj...
Vidi sve komentare