To je to što me zanima!

Zečevi, pisanice, pilići i ovčice najslađi su ukras svakog stola

Kalupi za uskrsne kekse izrađuju se i od kartona, a u ukrašavanju može sudjelovati cijela obitelj. Ovakve su “kreacije” odlične i kao poklon za one najmlađe
Vidi originalni članak

Uz nekoliko trikova i malo mašte keksi se u trenu pretvaraju u zečeve, jaja i piliće koje ćete jedva dočekati pokazati na blagdanskom stolu. Važno je samo dovoljno dobro ohladiti kekse prije no što ih počnete ukrašavati glazurama. Kako biste napravili zeca, keks treba prekriti bijelom glazurom, oči nacrtati čokoladom, a dodajte i male cvjetiće u ljubičastoj boji. Nakon što se osuši, najbolje ga je staviti u posudu ili kutiju od jaja obloženu slamom ili umjetnom travom. Prema želji, dodajte jaja, a njihova boja ovisi o boji zeca. 

Fotolia

Napravite i ljupke kekse u obliku pilića s ljuskom na glavi. Nakon što su se keksi u obliku pilića ispekli, treba ih ostaviti da se ohlade nekoliko minuta prije nego što počnete s ukrašavanjem. Za piliće su potrebna žuta, narančasta, smeđa i bijela boja. Tijelo se iscrta žutom glazurom, kljun narančastom, a nožice smeđom. Prema želji, možete mu nacrtati i ljusku jajeta na glavi pomoću bijele glazure. Najviše mašte moći ćete upotrijebiti za ukrašavanje keksa u obliku pisanica. Prolaze najrazličitiji oblici, boje i uzorci. 

Thinkstock

Crtajte prugice i šare, a ako ste dovoljno spretni, i cvjetni motivi. Osim šarenim bojama i uzorcima, možete se poigrati i veličinama keksa. Možete prethodno napraviti šablonu na kartonu i po njoj precrtati željeni oblik, na primjer, zeca. Smeđom glazurom iscrtajte glavu, bijelom ukrasite uši i oči, a narančastu iskoristite za nos. Na kraju, ovakve su “kreacije” odlične i kao poklon. Šarene piliće, jaja i ovčice dovoljno je upakirati u celofan i ukrasiti ukrasnim vrpcama, a slatki pokloni sigurno će razveseliti najmlađe. 

Članak je preuzet iz gastromagazina Skuhatćute. 

Idi na 24sata

Komentari 38

  • zadomihrvatsku 03.04.2015.

    hhhaha ja nisam sa ove planete:) peace and love

  • zutko 02.04.2015.

    ja ću napraviti gnijezda od karamela i jajčeka od smjese za rum kuglice :):):):)

  • CUKRENA. 02.04.2015.

    Kad se zaigram onda bude svega, a najviše gnijezda s kremom i malim čokoladnim jajima..

Komentiraj...
Vidi sve komentare