To je to što me zanima!

Želatina za slastice i slana jela bez mnogo kalorija

Ukusni i niskokalorični deserti sa želatinom razveselit će i najzahtjevnije sladokusce. Prikladna je čak i dijabetičarima jer se sastoji od proteina
Vidi originalni članak

Želatina se najčešće koristi u prehrambenoj industriji, ali i u domaćoj kuhinji. Njezin glavni sastojak je protein, koji čini gotovo 85 posto i ima dragocjena svojstva želiranja, ugušćivanja i učvršćivanja namirnica. Savršen je izbor za ljude koji su na dijeti ili dijabetičare jer sadrži malo kalorija. Kod pripremanja želatine važno je da pazite s kojim voćem je kombinirate jer određeno voće može spriječiti njezino učvršćivanje. Ananas, smokve, kivi, guava i papaja sadrže enzim koji kod želatine poništava njezino svojstvo zgušnjavanja. To voće prvo prokuhajte. Listove želatine prvo namočite u hladnoj vodi pa tek onda rastopiti u kipućoj, a onu u prahu se odmah stavite u vruću vodu. Umjesto želatine životinjskog podrijetla možete koristit agar agar. Želatina od borovnica i jabuka Sastav: kg borovnica, 3 dcl soka od jabuka, sok od jednog limuna, šećer Priprema: Borovnice kuhajte sat vremena. Sameljite ih i istisnite sok. Soku od borovnica i jabuka dodajte šećer i kuhajte dok se šećer ne rastopi. Želatinu stavite u staklenke i poslužite uz divljač. Sladoled od vanilije sa želatinom Sastav: 2 paketića želatine, naranče, 1/2 l kipuće vode, 2 šalice sladoleda od vanilije Priprema: Želatinu s aromom naranče rastopite u kipućoj vodi miješajući najmanje dvije minute. Dodajte sladoled i nastavite miješati sve dok ne dobijete glatku smjesu. Razdijelite je u posudice i ohladite. Ledena želatina od jagoda i šlaga Sastav: 750 g jagoda, 2 dl šlaga, 90 g šećera u prahu, 4,5 lista želatine Priprema: Napravite pire od jagoda i dodajte mu sok od pola limuna i šećera u prahu. Listove želatine otopite i dodajte u pire.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare