To je to što me zanima!

Zelena paprika najbolja za punjenje, a žuta za umake

Zahtijeva li neki recept oguljene paprike, posao si možete olakšati tako da ih nakratko stavite u ključalu vodu, a zatim prelijete hladnom vodom
Vidi originalni članak

Svaka sorta i boja paprike ima svoj osobit okus. Crvene paprike imaju slatkastu aromu i osobito su ukusne pečene na roštilju jer tako njihov okus najviše dolazi do izražaja. Zelene paprike zapravo su nezrele crvene paprike i imaju pomalo opor okus.  One su najbolji izbor za pripremu tradicionalnih punjenih paprika. Žute paprike imaju najblaži okus, također pomalo slatkast. Odlične su za blage umake od vrhnja. Sve paprike odlično će nadopuniti salate, pirjana jela (gulaš), umake za tjesteninu i pržena jaja.

Zahtijeva li neki recept oguljene paprike, posao si možete olakšati tako da ih nakratko stavite u ključalu vodu, zatim prelijete hladnom vodom te ogulite kožicu. Za veće količine isplati se ispeći paprike u pećnici. Tada dobiju slađi okus i postanu mekane. Trebate li oguliti samo jednu papriku, možete je nabosti na vilicu i okretati iznad plamena da se ispeče (npr. na plinskom štednjaku). Kožica će se tada lako oguliti.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare