To je to što me zanima!

Želite prestati pušiti? U tome će vam pomoći ove namirnice

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ako je jedna od vaših novogodišnjih odluka prestanak pušenja, trebali bi isprobati neke od ovih savjeta i više konzumirati namirnice koje će vas odvratiti od te navike
Vidi originalni članak

Iako se samom pomisli na prestanak pušenja mnogi odmah uplaše da će se udebljati i cigarete zamijeniti grickalicama i slatkišima, to ne mora biti tako. Hrana vam može biti dobar saveznik i velika pomoć u lakšem odvikavanju od te štetne navike.

Naprotiv, neke su namirnice kao stvorene da nakon njihovog konzumiranja osjetite drugačiji i neugodan okus i miris cigarete.

POGLEDAJTE VIDEO: Uz ove namirnice lakše ćete se odviknuti od nikotina

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prije cigarete popijte mlijeko ili pojedite mrkvu ili celer . Nakon toga ćete vrlo vjerojatno primijetiti da cigareta ima neugodan i drugačiji okus i trebat će vam duže vremena da odlučite zapaliti novu.
Također, slana i kisela hrana poput kiselih krastavaca umanjuje potrebu za nikotinom. Isto tako i voće bogato vitaminom C . Pojedite naranču, limun ili grejp. Inače, cigarete smanjuju zalihe vitamina C.
Miris suhog voća smanjuje želju za pušenjem, stoga se preporuča da grickate i suho voće.
Odlučite se za žvakače gume i bombone bez šećera. Kada žvačete i usta rade, manje ćete žuditi za cigaretama.

Idi na 24sata

Komentari 179

  • dino12 04.01.2016.

    ja sam prestao pušit ali nakon god.dana opet sam počeo pušit. (ali sam se zdebljao skoro 6kg)

  • antena1 03.01.2016.

    Ja probala prestati sto puta već, pokušala s e-cigaretom, žvakaćama, flasterima i ne ide i bog. Sad me već toliko bole pluća da me strah i otići doktoru da mi ne kaže da imam rak pluća, a činimi se da bih zapalila i da umirem, ne mogu bez njih i bog.

  • Filomena 03.01.2016.

    ne pada mi napamet prestati pušiti... :-))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare