To je to što me zanima!

Žene bolje skrivaju: Svaka 8. štedi novac, a partner ne zna

Žene će bolje štedjeti sa strane i šutjeti o tome - a to vide kao fond za crne dane. Manji broj muškaraca će uspjeti štediti, a i veće su šanse da će se pohvaliti time
Vidi originalni članak

Svaki deseti čovjek u ozbiljnoj ljubavnoj vezi ili braku će partneru tajiti informaciju da štedi "sa strane", a to češće čine pripadnice ljepšeg spola nego muškarci, pokazalo je istraživanje britanske banke Lloyds. Prema njoj, svaka osma žena ima neku ušteđevinu za koju njihova bolja polovica ne zna, piše Daily Mail.

Od onih koji štede, oko 63 posto ljudi će ušteđevinu spremati na zasebni bankovni račun, dok ostatak preferira spremanje gotovine u "čarapu". Za većinu, taj ušteđeni iznos predstavlja svojevrsni ulog za crne dane, bilo da njih i njihovog partnera pogodi financijska kriza, dok će neke žene čuvati taj novac jer "nikad ne znaš što se može dogoditi".

Osim što češće štede, žene će i bolje šutjeti o tajnoj ušteđevini, dok su veće šanse da će se muškarac nakon nekog vremena pohvaliti partnerici da je uspio "staviti nešto sa strane".

Idi na 24sata

Komentari 56

  • goga2666 04.02.2015.

    Moje životno iskustvo me uvjerilo da ovo ima smisla i da zapravo nikoga ne vrijeđate a i osjećate se bolje, malo sigurnije. Nikad nisam uspjela uštedjeti puno ali otprilike mi se vrti iznos oko 2.000 Eur-a., meni je to velik novac a nekome džeparac.Dakle imam djecu koja bi malo izašla van, npr.mogu im uvjek uskočiti sa nešto kuna, kupiti neku skuplju stvar a da pritom nisam nikog direktno uvrijedila, suprugu neko iznenađenje.Taj moj crni fond je uvijek za moju obitelj i nikad nisam potrošila ništa sa starne, volim razveseliti druge i onda sam sretna.Onda opet u krug malo sklonim pa opet dam, npr.tati popravim svaki mj.mirovinu.. i sl.

  • varešak 11.12.2014.

    A koliko ih tek zna sakriti ljubavnika.

  • DUH ŠUME 11.12.2014.

    Štednja je umijeće u današnje doba kad svi znamo koliko je potrebno truda za malo novca...i pri tome da su cijene astronomske u odnosu na prihod ! Mišljenja sam i stava da u jednom kućanstvu trebaju svi biti uključeni u štednju nebi li se to i postiglo...ali na iskren i pravedan način !!!! Da partnerica štedi a vi neznate za to ? Mislim da je osnovna stvar i prva povjerenje i zajedničko planiranje budućnosti !!!! Nema isprika za nedozvoljeno skrivanje novca..kod nijednog partnera...to netreba nazivati štednjom za crne dane....sam čin po sebi je već crn ko ponoć !!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare