To je to što me zanima!

Žene orgazam glume da bi seks bio bolji, a partner sretniji

Altruistične: Najčešći razlog zbog kojeg žene glume orgazam je briga zbog partnerovih osjećaja, a druge se nadaju da će tako smanjiti pritisak u seksu
Vidi originalni članak

Više od 90 posto žena je barem jednom odglumilo orgazam, a 30 posto njih radi to redovito i to najčešće u najboljoj namjeri, pokazala je studija američkog Sveučilišta Temple i koledža Kenyon na više od 400 heteroseksualnih žena. Prema njima, glumljenje vrhunca čini seks ugodnijim i za njih, a ne samo partnera, piše Mirror.

Četiri su osnovna motiva zbog kojih žene glume orgazam, a onaj najčešći je tzv. "altruistična prevara" prema kojoj ne žele povrijediti partnerove osjećaje. One su svjesne da bi istina mogla stvoriti pritisak zbog kojeg bi seks pričinjavao manje zadovoljstvo i njoj i njemu. 

Strah i nesigurnost drugi su česti motiv, a tim se razlogom opravdavaju žene sa slabijim samopouzdanjem, manjkom seksualnog iskustva ili pak one koje smatraju da s njima nešto nije u redu jer ne mogu doseći vrhunac.

Sve je češći motiv za glumu u krevetu i vjerovanje pripadnica nježnijeg spola da s time povećavaju i svoje seksualno uzbuđenje, pa je i veća vjerojatnost da dosegnu vrhunac ako prethodno smanje pritisak glumom. Ta se teorija naziva "pojačanim uzbuđenjem".

Posljednji motiv za glumu je ubrzavanje kraja seksa, tj. u situacijama u kojima žene potiču partnera da što prije postigne orgazam, jer im više nije do seksa, izvijestili su znanstvenici.

- Žene, kao i muškarci, imaju različite motive radi kojih glume, ali nisu svi direktno povezani s partnerom - zaključila je koautorica studije, Erin Cooper.

Idi na 24sata

Komentari 144

  • stjepan19688 01.04.2014.

    samo nekaq glume koliko hoce,bitno da je hajduh na toplom s vremena na vrijeme

  • sylvia 31.03.2014.

    Joooj koliko toga ima, ne bi povjerovali. Većina žena glumi, ako ništa drugo onda glavobolju :) Zašto? Em muški ne znaju šta bi i kako bi,(za nepovjerovat, a misle da znaju), onda se udebljaju ko svinje i misle da su seksi, dođu pijani, smrde ko kuge, ako se cijeli dan svađaju sa ženama ili podjeb..... onda žene nisu uopće raspoložene za seks a moraju da se gospodin ne uvrijedi, ako kažeš koju riječ da nije bilo bog zna kaj odmah nastaje panika, sigurno je u tebi greška, a ne u meni itd. Slušam to svaki dan na kavama, tak da ono...samo sam jednu čula da je zadovoljna sa svojim, ali kad mi je rekla da nakon dva tjedna bez seksa ima strahovite glvobolje i da je jako nervozna - skužila sam da je greška u NJOJ :)

  • leucitus 31.03.2014.

    Ja sam musko i koliko se sjecam ja nisam glumio , a da li su zene meni glumile ...iskreno uopce ne razmisljam o tome, nisam jedan od prepotentnih i umisljenih koji misle da im se to nije dogodilo ili da mogu prepoznati. A sta se tice zenskoga orgazma...njime se ionako bave tisuce znastvenika svaki dan, jer uz misterije svemira je najveca misterija dali zene mogu svrsiti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare