To je to što me zanima!

Žene starije od 50 trebale bi imati više orgazama: 'To je najbolji lijek protiv starenja'

Seks nije samo ugodno iskustvo, već poboljšava izgled i omogućuje dulji i sretniji život. Orgazmi djeluju antidepresivno i protiv starenja, oni oslobađaju od stresa
Vidi originalni članak

Žene starije od 50 trebale bi imati više orgazama, to je najbolji lijek protiv starenja, kaže Marisa Peer, američka terapeutkinja, otvoreno govoreći o tome zašto je važno da žene starije od 50 i dalje doživljavaju zadovoljstvo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Seks nije samo ugodno iskustvo, već pomaže i da izgledate mlađe i pomoći će vam da duže živite. Marisa Peer utemeljiteljica je Rapid Transformational Therapy - tretmana koji kombinira hipnozu i hipnoterapiju kako bi pomogla klijentima da preobraze svoje živote.

Osim što više od 30 godina pomaže mnogima, uključujući i holivudske slavne osobe, kraljevske obitelji i sportske zvijezde, ona je i zagovornica dobrog seksa.

ZAPALITE ATMOSFERU Naučite kako 'prljavo' pričati u seksu, a da ne zvučite glupo

Marisa, koja sada ima 63 godine, rekla je da je prave dobrobiti seksa otkrila gotovo slučajno. U to vrijeme je dublje proučavala pitanja koja se tiču ​​neplodnosti i upravo je kroz to otkrila koliko je važno imati živahan seksualni život u bilo kojoj dobi.

Nije tajna da je seks jako dobar, ali također čini čuda za starenje. Ne radi se o tome da se žene određene dobi svakodnevno seksaju, ali vrijeme je da to postane norma.

Osim što pomaže da se povežete s partnerom, Marisa je rekla da seks može pomoći i da izgledate mlađe i osjećate se puno sretnije, prenosi Daily Star.

- Za žene to čini mnogo stvari kada doživite orgazam. Ima anti-age i antidepresivne učinke. Jako je dobar. Čini da se osjećate živima i mladima. Iskusite sve te goleme dobrobiti - poručuje Marisa.

Orgazam djeluje na jačanje niza stvari, bez obzira na dob, uključujući raspoloženje i sposobnost da se osjećate dobro u sebi.

Kada žena doživi orgazam, povećava se estrogen, a kada muškarac doživi orgazam, povećava se testosteron.

Međutim, Marisa priznaje i da se doživljaj seksualnog užitka kada imate 50+ smatra pomalo tabu temom u usporedbi s onima koji spadaju u mlađe dobne skupine. Razgovor o seksu je vrlo drugačiji u 20-ima, a to može biti zato što se ne preferira razgovor o seksu sa starijim ljudima.

Ponekad to može biti i zbog drugih briga.

- Upravo smo prihvatili da mnogi ne žele razgovarati o seksu starijih ljudi - rekla je, dodajući kako ne žele pričati o seksu svojih baka i djedova.

Ženama u 50-ima to možda nije omiljena tema, zato što su im neke prijateljice udovice ili zato što možda nemaju partnera.

OČARAJTE GA Najbolje seks poze za muškarce: Užitak donose lotus i leptir poza

- Mnogi jednostavno šute o tome. Ali istina je da je seks stvarno dobar za vas, a redoviti seks može pomoći u održavanju zdrave veze između vas i partnera - istaknula je terapeutkinja.

Emocionalno angažiranje s partnerom i iskazivanje ljubavi je više nego pozitivna stvar.

Također, Marisa je istaknula i da su za opstanak dobre veze potrebne tri ključne stvari - seksualna kemija, kemija najboljeg prijatelja i međusobno poštovanje.

- Dakle, ako partner ne želi imati seks s vama, to je stvarno nepoštovanje, jer je to jedna od stvari koje čine stvarno dobru vezu. Žene se trebaju osjećati poželjnima, a muškarcima se treba diviti - upozorava ona.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Marisa Peer (@marisapeertherapy)

I, osim toga, rekla je da je važno osigurati redoviti seks kako biste zadržali mladolik izgled, naglašavajući kako je to puno bolje nego bacati novac na skupe kozmetičke proizvode.

Zašto se razbacivati ​​kremom za lice kada se možete prepustiti vrhuncu.

- To je protiv starenja. Ako možete provesti 20 minuta stavljajući kremu na lice, možete imati i seks - ističe.

Uz seks se osjećate mlado, i izgledate tako.

- Vaše 50-e su vrijeme kada ne morate brinuti o trudnoći, menstruaciji ili dolasku djece. Seks može biti zabavniji i uzbudljiviji. Za neke to može biti puno bolje vrijeme za seks. Neku se seksaju u svojim 80-ima, to je dobro za vas. To je nevjerojatna stvar - kaže stručnjakinja.

Kako bi se normalizirao razgovor o pojedincima određene dobi koji imaju seks, o tome treba više govoriti u medijima i na filmu, mišljenje je terapeutkinje.

Počinjemo polako viđati više seksualnog predstavljanja starijih žena na velikom platnu. Ali ovo je tek početak, a Marisa kaže da moramo vidjeti više toga kako bismo normalizirali temu, a također i kako bismo pokazali svima koliko važnu ulogu igra mašta u seksualnom partnerstvu.

- To je zapravo jako dobro za vas, jer je najmoćniji spolni organ vaš mozak. Maštarije ne znače da ste nevjerni, vi samo maštate o nečemu što smatrate izuzetno erotičnim - kaže Marisa.

A, ako ste s partnerom dugo, i osjećate da seksa u vezi ponestaje, Marisa savjetuje da je najbolje razgovarati s partnerom o tome.

Važno je da parovi razgovaraju o seksualnom životu - jesu li oboje sretni što ga nemaju, je li samo jedan sretan bez toga ili kakva god situacija bila - komunikacija je ključna.

EVOLUCIJA ZADOVOLJSTVA Ženski orgazam nema funkciju i 'zastario je', ali ima svoj smisao

Razgovor o vašim potrebama, željama i maštarijama važan je za održavanje zdrave veze. 

- Možda nemate tijelo kao s 30, ali znate što vam se sviđa i znate što želite. To je prekrasna stvar. Zapamtite što volite kod seksa. Što ga više imate, to je lakše. Ne zaboravite ni da vam ne treba muškarac da biste se skinuli - istaknula je. 

Također, navodi kako nije sramota koristiti seks igračke, masturbirati pa čak ni ubacivati ​​igračke u seks.

- Učite kako vaše tijelo reagira. Koristite ih da naučite sami što vam se sviđa. Zašto to ne biste isprobali i zajedno. Orgazmi djeluju antidepresivno i protiv starenja, oni oslobađaju od stresa. Seks čini da se osjećate živima. Biti živ je ono što doista svi želimo - savjetuje stručnjakinja.

 

Idi na 24sata

Komentari 63

  • bajos41 13.08.2022.

    Istina.....moja susjeda ko avion.🥵🥵🥵

  • ucjena 12.08.2022.

    ja čuo staru metodu, što više z guza, navodno tera se krv ore pa ostaju mlae i bolje svršavaju, a ne da se drobe i rastežu kožu, najboje je kad joj oči iskoče, nestaju bore oko očiju i ne tamne podočnjaci, i obavezno se more pišniti kad klone

  • 12.08.2022.

    Godine kad sunce zivota polako zalazi,ali ima jos zara bravo ,uzivajte,pomladite se...bolje nego da se trune u depresiji,alkoholu,zivite zivot ,dar od Boga!

Komentiraj...
Vidi sve komentare