To je to što me zanima!

Žene-stolovi i fotelje prodane za nevjerojatnih 3,2 milijuna €

Kontroverzni namještaj iz 70-ih godina bio je dio kolekcije njemačkog bogataša, a dok je izrada svakog komada koštala 14.000 kuna, danas vrijede mnogo više
Vidi originalni članak

Skulpture britanskog umjetnika Allena Jonesa koje su izazvale pobunu velikog broja feministica i ženskih udruženja u 60-im godinama prošlog stoljeća kao dio kolekcije preminulog njemačkog multimilijardera Guntera Sachsa, prodane su za nevjerojatnih 3,2 milijuna eura.

Neobični i za mnoge kontroverzni komadi namještaja nastali su 1969., a na njihovu izradu Allen Jones utrošio je oko 14.000 kuna, piše Daily Mail.

Bivši muž slavne glumice Brigitte Bardot bio je veliki obožavatelj djela pop arta, a sve komade namještaja Allena Jonesa koje je imao prodane su anonimnom telefonskom ponuđaču. Ukupna vrijednost umjetničke zbirke njemačkog bogataša na dražbi je postigla ukupnu vrijednost od 43 milijuna eura.

- U doba u koje su nastale, moje skulpture i namještaj bile su riskantne jer su bile trn u oku feminističkoj zajednici, a meni su bile igra s umjestnošću - rekao je Allen Jones, koji danas radi kao profesor britanskom Kraljevskom koledžu za umjetnost.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • divokoza 09.06.2012.

    Bolesno

  • user_72973 09.06.2012.

    Totalno šovinistički i ekstremno ponižavajuće za žene.

  • MAX 2010 07.06.2012.

    Eksploatacija ženskog na pomalo nastran način. Nekako si baš nebi pozval goste osobito ne -neke !

Komentiraj...
Vidi sve komentare