To je to što me zanima!

Činjenica je: Žene radije žive u dugu, ali i s novom "krpicom"

Recesija nije smanjila troškove žena, već se s njome povećao broj laži koje izgovaraju kako bi prikrile činjenicu da su potrošile plaću na nepotrebne stvari
Vidi originalni članak

Većina žena troši toliko da već u prvom tjednu nakon plaće nemaju za osnovne životne potrebe do kraja mjeseca i preživljavaju zadužujući se, otkriva britansko istraživanje. Iako je zaduživanje za mnoge obitelji postalo jedini oblik preživljavanja, mlade, zaposlene i vrijedne žene namjerno žive u dugu jer osjećaju da imaju pravo na luksuzne stvari. Smatraju da zaslužuju više od onoga što si mogu priuštiti i dok se "časte" osjećaju se bolje i zadovoljnije sobom. Tada lažu svojoj obitelji ili partneru kako su kupile na sniženju, na rate ili kako su dobile nešto od prijateljice, jer su svjesne da taj trošak nije bio neophodan.

Šoping za žene postaje uobičajen način liječenja depresivnih misli, a danas su dvostruko veće šanse da će žena postati depresivna u usporedbi s generacijama svojih majki.

Nježniji spol troši impulzivnije

- Žene teško odolijevaju stvarima koje im se svide, čak i ako ih si ne mogu priuštiti. Radije će kupiti manje hrane nego se odreći omiljene torbice. Najveći problem im je odrediti prioritete, a pritisak društva koji kaže da vrijede onoliko koliko imaju tjera ih sve dublje u financijski ponor - smatra autorica istraživanja, Cathy Bakewell.

Iako i muškarci danas troše više nego prije, oni će prije uštedjeti za kupnju auta ili nekretnine, dok žene najviše troše na garderobu, tretmane ljepote i provode s prijateljicama, otkrivaju istraživači. Znanstveno je dokazano da su žene impulzivnije u šopingu, osobito u drugo djelu menstrualnog ciklusa.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • diesel9 13.10.2011.

    blago njima, to je inace sasvim uredu da zena trosi na sebe,sta bi bilo da se zapusta,hm. i svaka cast onima koje mogu da trose iako se zaduzuju, ...a da mi nebi trosile,ko bi... :-)

  • user_32967 11.10.2011.

    peglat će kartice dok se ne onesvjeste, a onda će plaćući tražiti bailout od staraca.

  • NinaBonita007 11.10.2011.

    ma mislim, KOJE žene??? nije u redu da nas sve stavljaju u isti koš sa praznoglavim kokoškama koje su vječito ili u PMS-u ili depresiji i tko zne sve čemu a jedini je problem u tome što nije zadovoljna samom sobom a sukladno svojem IQ-u taj problem liječi mahnito i opsesivno šopingirajući od nemila do nedraga sa istim takvim dvonogim kozama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare