To je to što me zanima!

Zimska juha s lećom i povrćem

Hladni dani idealni su za finu povrtnu juhicu. Ako volite leću, onda će vam ova topla juha sigurno pasati jer je ona glavni sastojak. Dodatni plus je i to što se lako priprema - bez puno sjeckanja
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 85 g sušene crvene leće
  • 2 mrkve, narezane na četvrtine po dužini, a zatim na kockice
  • 3 štapića celera, narezana
  • 2 mala poriluka, narezana
  • 2 žlice pirea od rajčice
  • 1 žlica svježih listova timijana
  • 3 velika češnja češnjaka, nasjeckana
  • 1 žlica Vegete
  • 1 puna žličica mljevenog korijandera

Priprema:

Istresite sve sastojke u veliku tavu. Prelijte s 1,5 litre kipuće vode, a zatim dobro promiješajte.Poklopite i ostavite da se krčka 30 minuta dok povrće i leća ne omekšaju.

Stavite juhu u zdjelice i jedite odmah, ili ako volite gustu teksturu, izmiksajte trećinu juhe štapnim mikserom ili u blenderu.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • VolbeatDbv 13.11.2021.

    Ja leću volim klasično... Dosta leće (domaće, ne ove prekooceanske), mrkva i krumpir sitno, češnjak, lovorov list, začini. Jučer napravio lonac, jedemo dva dana..

  • nap 13.11.2021.

    moze s povrcem su najbolje

  • Psiho®Ginekolog© 13.11.2021.

    Može sve osim korijandera...

Komentiraj...
Vidi sve komentare