To je to što me zanima!

Život kućanice: Radi 31 sat na tjedan bez igranja s djecom

Majke provedu osam sati na tjedan u kuhanju i pranju, a četiri sata na dan čiste te dva sata glačaju rublje. Oko 80 posto njih žali jer se ne stignu više baviti djecom
Vidi originalni članak

Žene koje ostaju kod kuće s djecom nakon poroda su zaposlene majke u pravom smislu te riječi, pokazala je studija britanske tvrtke Direct Line. Prema njoj, domaćice provedu oko 31 sat na tjedan samo obavljajući poslove poput pranja, čišćenja i kuhanja, a 80 posto njih kaže da više vremena potroše na kućanske poslove nego što provedu u igri s djecom, piše Daily Mail.

Ukupno gledano, one provedu osam sati na tjedan u kuhinji, dodatnih četiri sata čisteći te dva sata u glačanju rublja. Većina žena otkriva kako su njihovi partneri preumorni nakon posla da bi ih "zamijenili" u večernjim satima i preuzeli brigu o djeci, a sličan je scenarij i vikendom.

Oko 70 posto majki smatra kako nemaju niti jedan dan u tjednu posvećen isključivo odmoru, a on im je nužno potreban da bi se opustile i "napunile baterije". Unatoč posvećenosti obitelji i domu, devet od deset žena smatra kako ne posvećuje dovoljno pažnje djetetu jer za to nemaju dovoljno vremena.

- Briga o obitelji posao je koji nikad ne završava, a vrlo je važno povremeno zastati i uživati te ostaviti posao da pričeka - rekla je Kerry Chilvers iz Direct Linea.

Čak i na poseban dan, poput rođendana ili Majčinog dana, 70 posto žena kaže kako ne rade ništa manje nego ostale dane u godini, objasnila je Chilvers.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • darcona 13.04.2014.

    Besplatno možete pročitati djela obična građanina pored trivijalnih vijesti i besmislica u svakodnevnici.... uguglajte: …..OPASNOSTI DRUŠTVENIH MREŽA SCRIBD zatim ISTRASKOP SCRIBD (ostale moje publikacije) inače sam građanin koji nema TV ..........

  • anana 12.04.2014.

    Ja ne peglam. Ja se igram. Nijedne sijede. NIjedne bore. Cistim jedno tjedno, osim onoga sto se tijekom dana prospe, razbije, zamrlja cokoladom i slicno. Kuham djetetu, nama sta bude. :)) Ja sam u dusi poput svoje kcerkice, malo dijete. Neki dan sam nam kupila drvene bojice. Ja uzivam. Igram se. I idem na fakultet.

  • bulog55gmdg 12.04.2014.

    Matematiko moja pet dana po osam sati je 40 sati tjedno!! Gdje je tu preopterećenje ili netko ne zna šta piše???

Komentiraj...
Vidi sve komentare