To je to što me zanima!

Znanstvenici napravili 'in vitro' oplodnju sigurnijom za žene

Medicinski potpomognuta oplodnja imat će manji rizik za buduće zdravlje žene zahvaljujući sigurnijem načinu stimuliranja ovulacije uz pomoć hormona kisspeptina
Vidi originalni članak

"In vitro" oplodnja uskoro bi mogla postati mnogo sigurnijom za zdravlje žene, najavili su kanadski znanstvenici koji su novu metodu testirali te obznanili kako je 12 žena rodilo nakon takve oplodnje, piše Canada Journal.

Kod klasične medicinski potpomognute oplodnje dosad se koristio hormon humani korionski gonadotropin za stimulaciju ovulacije. U prosjeku, oko trećina pacijentica se nakon tog postupka susreće s problemom hiperstimulacije jajnika, čiji su simptomi mučnina te povraćanje. U težim slučajevima, može doći i do otkazivanja bubrega.

To je ozbiljan medicinski problem te može ugroziti zdravlje i onih pacijentica koje inače nemaju nikakvih tegoba. Potrebni su nam prirodniji okidači sazrijevanja jajašca, a naša je studija donijela vrlo obećavajuće rezultate, izvijestili su kanadski znanstvenici.

Oni su u procesu koristili hormon kisspeptin, koji stimulira stvaranje FSH i LH hormona zaduženih za ovulaciju u organizmu na razini hipofize.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Mustafa Aga 22.07.2014.

    Ovo je dobra vest za mlade parove...

Komentiraj...
Vidi sve komentare