To je to što me zanima!

Znate li zašto vas pas gleda u oči dok vrši nuždu? Koji razlog!

Svoju vjernost psi pokazuju vlasnicima čak i dok vrše veliku nuždu. Možda ste primijetili kako vas vaš ljubimac gleda direktno u oči dok napeto pokušava izbaciti to iz sebe...
Vidi originalni članak

Svoju vjernost psi pokazuju vlasnicima čak i dok vrše veliku nuždu. Možda ste primijetili kako vas vaš ljubimac gleda direktno u oči dok napeto pokušava izbaciti to iz sebe. A, jeste li znali zašto to radi?

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Radi se o tome da se psi osjećaju nesigurnima i ranjivima dok vrše nuždu pa provjeravaju pazi li vlasnik na njih. To, također, pokazuje kako pas ima povjerenja u svojeg vlasnika, vjeruje mu i uz njega se osjeća sigurno.

Još jedan obrazac ponašanja mogao vas je zaintigrirati kod vašeg ljubimca, a to je vrtnja u obliku broja osam prije obavljanja velike nužde. Ako ste pomislili da to radi zato što je velik filozof i mora zakomlicirati i tako jednostavne stvari - niste u pravu. To radi kako bi se uvjerio da je mjesto sigurno.

Psi, također, vole prošetati prije vršenja nužde jer tako potaknu rad crijeva, odnosno pobrinu se da se kompletno ispraze. Stoga, ne požurujte svojeg psa jer ćete kasnije imati problema - recimo, kad ga "pritisne" usred noći pa vas izvuće iz toplog kreveta. Zato je bolje pustiti ga da u miru obavi ono što ima.

Nakon što se olakšaju psi zadnjim nogama pokušavaju zatrpati izmet. To je zato što pokušavaju počistiti nered za sobom. Inače, psi su vrlo uredni i ne vole obavljati nuždu blizu mjesta na kojem inače borave - što dalje, to bolje. Ipak, postoje iznimke koje je teško objasniti.

 

Idi na 24sata

Komentari 137

  • Kakica8 20.11.2016.

    Ja svog ne gledam dok kenja, neugodno mi je dok se tak gledamo 😂

  • IndodaM 19.11.2016.

    Ja mislim da su psi to naučili od političara i oni dok seru i lažu gledaju nas u oči:))

  • bela virino ♡ 19.11.2016.

    Gleda u oči i misli si koji k gledaš kako serem? Daj mi malo mira

Komentiraj...
Vidi sve komentare