To je to što me zanima!

'Zrak u Zagrebu je često jako loše kvalitete, nema analize uzroka i mogućih poboljšanja'

Nakon što je dio Zagreba u blizini odlagališta otpada Jakuševac opet doživio visoko zagađenje zraka, bivša vijećnica Mirela Mikić Muha poziva da se provedu analize uzroka
Vidi originalni članak

Zadnjih dana listopada Zagreb je bio pri vrhu ljestvice gradova s najzagrađenijim zrakom, prema mjerenjima švicarskog portala IQAir. U jednom trenutku Zagreb je, prema njihovim mjerenjima, bio među tri najzagađenija grada na svijetu, zajedno s pakistanskim Lahoreom i indijskim Delhijem. Mnogi su se pitali kako je to moguće.
- To je stranica koja se zapravo bavi proizvodnjom uređaja za čišćenje zraka pa im je u interesu prodati što više uređaja, a koriste se mjerne stanice tri državne, a četvrta je neka anonimna, tobaco Travno. Isto tako, ne možete naći ni nikakve podatke o uređaju koji koriste - objasnila je profesorica s PMF-a Zvjezdana Bencetić Klaić za N1. 

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 4

  • Suštinu u prvi plan 03.11.2021.

    Najkvalitetniji članak o ovoj temi od svih objavljenih na svim medijima ovih dana! Gđa Mihić Mukić je pedantno analizirala i navela sve zagađivače koje nitko drugi ne spominju (650 svinja kod Jakuševca, dim iz visokih dimnjaka od spaljivanja ulja iz lokomotiva itd), odbacila ulogu prometa i malih ložišta na drva u ranojutarnjim satima u Dugavama. Izvrsna joj je inicijativa da se podaci o zagađenju objavljuju svakodnevno kao dio prognoze vremena. Smrad svinja se nekidan osjećao sve do najzapadnijih naselja Novog Zagreba. Stanovnici nisu znali otkuda dolazi.

  • SasaZg01 02.11.2021.

    Paljenje lampiona od plastike sigurno pomaže, sve za tradiciju dugu 60 godina koja je začeta taman kad i plastične dude... i neizmjerno veseli sličan krug ljudi...

  • ro kaj 02.11.2021.

    Pogledao sam na toj stranici ljestvicu najzagađenijih gradove svijeta za 2020 godinu, Zagreba uopće nema na listi. Jedino sam zapazio da se u top 10 najzagađenijih gradova Europe nalazi 5 gradova iz BiH.

Komentiraj...
Vidi sve komentare