To je to što me zanima!

AkTer fest: Zagreb ugošćuje neobične egzotične ljubimce

AkTer fest – izložba akvaristike i teraristike koja se od 1. do 5. listopada održava na Zagrebačkom velesajmu i ove godine ugostit će više od 600 egzotičnih životinja
Vidi originalni članak

AkTer fest – izložba akvaristike i teraristike i ove se godine održava u Kineskom paviljonu Zagrebačkog velesajma od 1. do 5. listopada.

Na više od 4500 m2 bit će izloženo preko 300 terarija s jedinstvenim primjercima guštera, zmija, paukova, insekata i kornjača – poput pitona dugačkog tri i pol metra, varana, tegua, kameleona,  boa, pitona i sličnih.

 Sve zajedno više od 600 egzotičnih ljubimaca.

U stotinjak akvarija, u više od 15.000 litara vode, izložit ćemo nekoliko tisuća jedinki riba, koje do sad nisu viđene u Hrvatskoj, kao što su morski konjici, pirane, tropske, morske i zmijoglave ribe.

Posjetiteljima će na raspolaganju biti stručni edukatori, a zainteresirani mogu prisustvovati predavanjima renomiranih stručnjaka poput svjetski poznatog ihtiologa Heika Blehera koji samo zbog AkTer Fest-a dolazi u Hrvatsku, te vrhunskih stručnjaka iz Hrvatske s područja biologije i ekologije.

Organizatori najvaljuju burzu egzotičnih životinja i prateće opreme, dosad najveću u Hrvatskoj na kojoj je moguće nabaviti svog novog egzotičnog ljubimca.

I ovogodišnji, deseti AkTer fest tradicionalno je humanitarnog karaktera. Sav prihod od ulaznica namijenjen je Domu za nezbrinutu djecu, Kuća Svete Terezije od Malog Isusa, na zagrebačkom Vrhovcu. 

Opširnije o samoj izložbi možete saznati na službenim stranicama www.akter.org

Idi na 24sata

Komentari 3

  • RedLily_1 10.10.2014.

    Također, većina životinja koje se drže nisu na CITES-u a one koje jesu za njih trebaš posebne papire inače ih držiš ilegalno. Također kao što je Vedran rekao mnogo hobista namjerno uzgaju određenu vrstu da je mogu vratiti u divljinu i vratiti im njihovo stanište jer vjerovali ili ne hobisti vole svoje životinje i vole tu vrstu.

  • VedranČunčić 01.10.2014.

    S druge strane, mnoge životinje, od kojih dosta i ovih sa ove izložbe, preživljavaju samo zahvaljujući hobistima i zoo vrtovima, jer su im prirodna staništa uništena bez mogućnosti oporavka od strane ljudi... Također je sve veći broj slučajeva vraćanja populacija u oporavljena prirodna staništa iz uzgoja, u čemu dobrim dijelom sudjeluju i hobisti...Tako da, kao i u većini slučajeva uostalom, i ova medalja ima dvije strane...

  • ŠimeValidžić 01.10.2014.

    Egzotičnim životinjama je mjesto u svom prirodnom staništu a ne u zatočeništvu. Čak i ako je životinja iz uzgoja, mnoge egzotične životinje se još uvijek izlovljavaju u prirodi. To može dovesti do izumiranje vrste. Za svaku jedinku koja stigne iz prirode do krajnjeg kupca, 10-ak ih umire. Na isti certifikat se mogu uvesti više životinja iste vrste iz legalnog pa opet iz ilegalnog izvora. Osim opstanka vrste, važna je i kvaliteta života pojedine životinje. Čemu poticati stav da egzotične životinje postoje samo da ih ljudi posjeduju? One imaju pravo na svoj prirodni način života. Naravno, to ne znači da treba puštati postojeće životinje iz zatočeništva u prirodu jer to može biti opasno ili za dotičnu životinju ili za druge životinje u ekosustavu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare