To je to što me zanima!

Amerikanci na listu priznatih dodali tri nove pseće pasmine

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Lagotto Romagnolo, pikardijski ovčar i minijaturni američki ( kalifornijski) ovčar tri su novopriznate pasmine pasa koje se od 1. srpnja smiju natjecati na izložbama
Vidi originalni članak

Lagotto Romagnolo, pikardijski ovčar i   minijaturni američki ( kalifornijski)  ovčar tri su novopriznate pasmine pasa koje se od 1. srpnja smiju natjecati na izložbama koje organizira Američki kinološki savez ( AKC). 

S tri nove pasmine lista službeno priznatih pasmina u SAD-u proširila se na brojku 187 pasmina.

Lagotto Romagnolo

Pas porijeklom iz Italije koji obožava vodu tijekom povijesti najčešće se koristio kao lovački pas ( iz vode donosio patke), dok je danas najpoznatiji kao pas tartufar. Obožava raditi i zato se preporuča svima koji traže radnog psa koji je istovremeno fizički atraktivan.

Pikardijski ovčar

Riječ je o pasmini, porijeklom iz Francuske koja je tijekom Prvog svjetskog rata gotovo izumrla. Danas ih se na izložbama viđa rijetko. 

 Riječ je o visokom i mršavom psu guste nepropusne dlake koji je poznat kao inteligentan pas koji vrlo brzo uči povjerene mu zadatke. Pouzdan je kao radni, ali i obiteljski pas. Kao i svi radni psi i ova pasmina zahtjeva puno kretanja i različitih vježbi 'za mozak'.

Minijaturni američki ovčar

Kako piše abcnews.go.com američki ovčar izgledom podsjeća na australskog ovčara, samo su njegove dimenzije puno manje. Pasmina je 1960. stvorena u Kaliforniji, a osim kao pastirski pas najčešće se koristi kao običan ljubimac - pas za društvo.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare