To je to što me zanima!

Psi u Kini: Nekad su ih jeli, a danas im rade ovo...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Kinezi su poludjeli za psima koji izgledaju poput pandi. Nije riječ o novoj pasmini već o chow chow psima ošišanim i ofarbanim kako bi izgledali poput malih slatkih medvjedića
Vidi originalni članak

I dok dio Hrvata luduje za preslatkim 'Boo psima' Kinezi su poludjeli za 'panda psima'.  Nije riječ o novoj dizajnerskoj pasmini, već o chow chow psima koji se tretmanima kozmetičara pretvaraju u pande. 

Hsin Ch'en, vlasnik pet shopa u gradu Chengdu koji se nalazi u kineskoj pokrajini Sichuan izjavio je za nypost.com kako ne može zadovoljiti potražnju Kineza koji žele ovako uređene pse.

- Prije deset godina u Kini je bilo normalno jesti pse, a sada ih poput 'zapadnjaka' držimo kao kućne ljubimce. Omiljene labradore i francuske buldoge zamijenili su 'panda psi' - kaže Hsin Ch'en.

Psi koji izgledaju poput pandi nisu novo dizajnirana pasmina. Riječ je o kineskoj pasmini chow chow  koja se spretnim rukama pretvara u pande.

- Ja sam usavršio tehniku koja se proširila cijelom Kinom. Dovoljno je malo kozmetičkog tretmana koji uključuje bojanje i šišanje i psa se pretvara u slatku pandu - nastavlja Hsin Ch'en

Objašnjava da uređivanje jednog psa traje oko dva sata, kao panda pas izgleda oko šest tjedana nakon čega treba ponoviti tretman.

- Cijena tako uređenih chow chow pasa veća je od pasa koji nisu prošli kozmetički tretman. Međutim, Kinezima cijena nije problem jer važno je da se mogu pohvaliti da imaju 'panda psa' - zaključuje kineski vlasnik pet shopa.

Vezani članci:

Da li je ovo najslađi pas na svijetu?

Zanimljivosti o Boo psima

Upoznajte Jiffa, psića u kojeg ćete se zaljubiti na 'prvi pogled'

Idi na 24sata

Komentari 5

  • johnny-sammy 16.05.2014.

    meni ovo nije normalno....po meni je to mučenje i maltretiranje životinja.....i to je kao TREND??'...ma dajte to je samo da bi ispali lole u gradu,a zapravo ispadaju samo budaletine ipo,ma šta budaletine to su sponobe maloumne bezživotne...sve to triba pljunit u facu odvest na goli otok...MRŠ. jedino mi je žao peseka malih A Ako već žele pandu nek je nabave i nek živi pava panda sa njima u kuči hah

  • keira_1 16.05.2014.

    Jadne životinjice! Ovo je čisto mučenje.

  • Timmy2 15.05.2014.

    Ne,apsolutno sam protiv,prvo što su ih jeli,a sada se opet ne primjereno ponašaju prema pesekima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare