To je to što me zanima!

Buje: Starica zbog utapanja tri mačića dobila kaznenu prijavu

Bujska policija 81 - godišnju staricu s područja Oprtlja sumnjiči da je u ponedjeljak 14. travnja u poslijepodnevnim satima utopila tri mačića koje je zatim bacila u kontejner
Vidi originalni članak

Bujska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila osnovanu sumnju da je 81-godišnjakinja s područja Oprtlja počinila kazneno djelo ubijanje ili mučenje životinja.

Ženu se sumnjiči da je 14. travnja u poslijepodnevnim satima, na području općine Oprtalj, utopila u kanti tri mačića, a potom ih je stavila u vreću i bacila u kontejner. Kaznena prijava podnosi se u redovnom postupku. ( Izvor: istarska.policija.hr)

Mnogi od vas zapitati će se što ovakva vijest radi na portalu specijaliziranom za vlasnike kućnih ljubimaca. Namijenjena je svima vama koji nas svakodnevno pitate kome prijaviti susjede koji zračnicama gađaju ptice, truju pse i mačke i na ostale načine zlostavljaju životinje.  

Kao putem e-maila i sada javno  pozivamo vas da svako zlostavljanje životinja prijavite na 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Timmy2 17.04.2014.

    Da,kod nas je to uobičajeni način kako se riješiti mačića.Kanta vode i gotovo.Nikada to ne bih mogla napraviti,ali macu bi sterizirala,mislim da baba nema pojma što je to.

  • ozanavg 16.04.2014.

    Ne vjerujem da bi besplatna sterilizacija puno promijenila činjenice jer su ljudi prekomotni da bi se brinuli o tamo nekim mačkama. A na žalost ima i onih koji ne podržavaju sterilizaciju. U svakom slučaju svaka čast za provođenje zakona bez obzira na dob. Tko zna koliko je ta žena tokom života mačića podavila.

  • sony55 15.04.2014.

    Kastracija i sterilizacija pasa i macaka trebala bi biti besplatna, tako bi se sprijecili ovakvi okrutni dogđaji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare