To je to što me zanima!

Bukurešt traži 'zeleno svjetlo' za eutanaziju 65 tisuća pasa

Povod za raspisivanje referenduma kojim će se građani izjasniti jesu li za ili protiv eutanazije nedavni je događaj u kojem je pas na smrt izgrizao 4 - godišnjeg dječaka
Vidi originalni članak

Bukurešt u nedjelju 6. listopada organizira referendum na kojem će se građani izjasniti 'za' ili 'protiv' eutanazije pasa lutalica, sve većeg problema u glavnom gradu Rumunjske.

U slučaju da se većina građana izjasni 'za eutanaziju' , gradonačelnik Bukurešta Sorin Oprescu dobio bi zeleno svjetlo da grad na čijem je čelu 'očisti' od čak 65 tisuća pasa lutalica. 

Osim njega za eutanaziju pasa zalaže se i rumunjski predsjednik Traian Basescu koji je pozvao vladu da donese Zakon o eutanaziji pasa lutalica, uz napomenu da 'psi ne smiju bit iznad ljudi'.

Kako piše bbc.co.uk povod za raspisivanje referenduma nedavni je događaj u kojem je pas u parku napao i  na smrt izgrizao četverogodišnjeg dječaka. 

Od kada se to dogodilo rumunjska javnost traži brzo rješenje problema. I dok se političari zalažu za eutanaziju, udruge za zaštitu životinja smatraju kako to neće riješiti problem pasa.

 Predlažu masovnu sterilizaciju pasa i to na nacionalnoj razini te stroge kazne za osobe koje napuštaju pse.

Upravo to bilo je predloženo nacrtom Zakona prije ovog tragičnog događaja. Aktivisti koji se bore za prava životinja strahuju da bi najnoviji događaj mogao legalizirati odstrel pasa lutalica.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • GordanModrušan 13.09.2013.

    puno hvala na linku za peticiju !

  • GordanModrušan 13.09.2013.

    @Ines111 hvala na linku - potpisao sam i proširio dalje ! Ovo je nevjerojatno - tako se NE rješava problem pasa lutalica !!! Prestrašno i za ne povjerovati !

  • laurateri 12.09.2013.

    Ma grozni su PROTIV sam i PROTIV ću bit !!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare