To je to što me zanima!

Cesar Millan nije samo šaptač psima, već i 'tvornica novca'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Cesar Millan dio zarade ulaže u svoju zakladu koja ima plemeniti cilj - pomagati skloništa za životinje i organizacije koje se bave rehabilitacijom i udomljavanjem
Vidi originalni članak

Kad je s dvadeset i jednom godinom došao u SAD Cesar Millan prva dva mjeseca doslovce je živio kao beskućnik preživljavajući žicanjem za hot dog. 

Od beskućnika do uspješnog brenda

Prvi novac zarađivao je šetajući pse za što je dobivao desetak dolara po satu, a povremeno je radio kao vozač.

Tijekom jedne vožnje upoznao je Jadu Pinkett Smith koja mu je doslovce promijenila život.

Bila mu je prva klijentica iz svijeta slavnih koja mu je omogućila da postane to što danas jest - 'tvornica novca' odnosno brend oko kojeg se godišnje vrte deseci milijuna dolara. 

Portal TheRichest procjenjuje kako je Cesar Millan 'težak'  45 milijuna dolara.( procjena za 2012.)

Milijunski ugovori za TV show

Uz milijunske ugovore za snimanje emisija Šaptač psima sve što dotakne pretvara u zlato.

Kako i ne bi?! Dok se prikazivao njegov show Šaptač psima prikazivao se u 80 svjetskih država, a samo u SAD-u svakog tjedna gledalo ga je 11 milijuna ljubitelja životinja. 

Broj vjernih pratitelja sigurni smo gledaju i ostale njegove emisije. Svi oni potencijalni su kupci proizvoda i usluga s potpisom Cesara Millana. 

Izdavaštvo

Ilustracije radi njegove prve tri knjige samo u SAD -u prodane su u dva milijuna primjeraka. Broj prodanih primjeraka u ostalim državama svijete nije poznat, ali sigurno se radi o milijunskim tiražama.

Centar za psihologiju pasa

Centar za psihologiju pasa ( Dog Psychology Center) ostvarenje je Cesarovog sna, a svakako dobar izvor prihoda.

U početku njegove karijere nalazio se u Los Angelesu na lokaciji okruženoj beskućnicima, pijancima i narkomanima.

Stekavši slavu i novac za 1,3 milijuna dolara kupio je zemljište na području Santa Clarite ( u blizini Los Angelesa) gdje je otvorio novi centar u kojem između ostalog održava tečajeve.

Uz Centar u Santa Clariti (Kalifornija) Cesar se rehabilitacijom pasa bavi i u luksuznom Centru otvorenom na Floridi. 

Proizvodi s Cesarovim 'potpisom'

Cesar Millan putem svoje web stranice koju mjesečno posjećuju stotine tisuće vlasnika pasa iz cijelog svijeta prodaje suvenire sa svojim likom, dvd savjete, knjige, povodce, ogrlice, igračke za pse, pseću opremu za vožnju automobilima, lijekove i naravno hranu i poslastice za pse Cesar Millan.

Turneje

Na popis izvora zarade dodajmo i turneje koje Cesar održava na svim kontinentima, a dio jedne takve njegovo je zagrebačko gostovanje.

Humanitarni rad

Važno je naglasiti da 'šaptač psima' dio zarade ulaže u Millan Foundation, zakladu osnovanu na Valentinovo 2007. koja ima plemeniti cilj - financijski pomagati neprofitna skloništa za životinje i organizacije koje se bave spašavanjem, rehabilitacijom te udomljavanjem zlostavljanih i napuštenih pasa. 

Jedan od prioriteta jest financiranje programa kastracije i sterilizacije životinja što je važan preduvjet za smanjenje broja napuštenih pasa.

Brend na kojem zarađuju čak i protivnici

Za kraj napomenimo da na Cesaru Millanu često (indirektno) zarađuju čak i njegovi protivnici odnosno oni koji ne zagovaraju njegove metode.

Ilustracije radi, Paul Owens koji je pet godina prije nego se Cesar uopće pojavio na tržištu napisao knjige Šaptač psima i Šaptač štencima priznaje da svaki put kad Cesar Millan gostuje na TV  prodaja njegovih knjiga i DVD-ova višestruko poraste.

Uoči zagrebačkog spektakla pozivamo vas da pratite zanimljivosti o Cesaru Millanu

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare