To je to što me zanima!

Čovjek je dobio konkurenciju! Psi jednako vjerni i robotima

Psi će prema robotima bit prijateljski raspoloženi kao prema ljudima, ali samo pod uvjetom da im roboti daju hranu. U svim drugim situacijama čovjek je ispred robota
Vidi originalni članak

Za većinu ljubitelja životinja pas je najbolji čovjekov prijatelj. Međutim, iz pseće perspektive čovjek je dobio ozbiljnu konkurenciju - robote.

Najnovije istraživanje, kako piše Popsci.com pokazalo je da će psi prema robotima bit prijateljski raspoloženi kao prema ljudima, ali samo pod uvjetom da im roboti daju hranu. U svim drugim slučajevima ljudi su nadmašili robote.

Robot, kao što možete vidjeti u videu više nalikuje nekakvom hi-tech komadu metala s bijelim rukavicama, nego čovjeku, a i tako se 'glasa'. Psima koji su sudjelovali u istraživanju to nije smetalo. 

Na svaku naredbu izdanu pištanjem koje nema veze s ljudskim govorom pas je svaki put, kada je to od njega zatraženo došao po hranu. 

Ipak, psi su bili najdjelotvorniji kada su njihovi vlasnici ulazili u prostoriju i istovremeno komunicirali s njima i robotima. Također, psi su bili društveniji kada su to bili i roboti, pogotovo kada se na zaslonu robota pokazivalo ljudsko lice.

OVDJE pogledajte  video priču o psu koji je dječaka čuvao do njegove smrti! Mislite li da bi tako čuvao robota?

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare