To je to što me zanima!

Otaci i sin strujom i batinama trenirali pit bullove za borbe

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Kao što možete vidjeti psi su živjeli u nehigijenskim uvjetima, bez hrane, voda koju su pili bila je puna mokraće, a kako bi bili bolji borci vlasnici su ih 'odgajali strujom'
Vidi originalni članak

Dingo, Sheeba, Zula, Fenton i Mousey! Pet pit bullova uvezenih iz Nizozemske u Veliku Britaniju kako bi ih treniralo za borbe u trenutku pisanja ovog članka vrlo vjerojatno više nisu živi.

Za njihovu smrt krivi su otac i sin te njihov partner. Svi oni su na Prekršajnom sudu u Burnleyu priznali kako se osjećaju krivima za zlostavljanje životinja. 

Za svoja nedjela moraju platiti 40 tisuća funti ( oko 420 tisuća kuna), a ponove li ista ( treniranje pasa za borbe pasa i organiziranje borbi)  prijete im kazne zatvora.

Video koji možete vidjeti u prilogu snimljen je prošle godine, neposredno nakon racije kojoj je bio cilj razotkriti organizatore borbi pasa. Optuženi su u početku su sve negirali, ali nakon detaljne istrage priznali su optužbe.

Kao što možete vidjeti psi su živjeli u nehigijenskim uvjetima, bez hrane, voda koju su pili bila je puna izmeta i mokraće, a kako bi bili što bolji borci vlasnici su ih odgajali strujom i batinama.

Nažalost, Velika Britanija ima rigorozne zakone prema kojima je pit bull zabranjena pasmina.  Tako da pretpostavljamo kako su psi s početka priče završili. Niti krivi niti dužni...

Idi na 24sata

Komentari 1

  • hende007 23.04.2015.

    Nema mi ništa gore od ovog "sporta". Vlasnici su u ovom slučaju kažnjeni, ali koliko je tih borbi pasa, a da se nikada ne otkriju. O postupanju ovih vlasnika pasa ne treba trošiti riječi, zaslužili su jedan tretman kao i jadni psi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare