To je to što me zanima!

Događa se, ali rijetko: Dječaka u jezeru napao morski pas bik

Nažalost, glavni junak ove priče nije bio te sreće da izbjegne napad morskog psa. Da stvar bude gora sedmogodišnjeg dječaka napad morskog psa se dogodio u jezeru
Vidi originalni članak

Ma što mislili o njima i koliko god vas bilo strah šanse da vas napadne morski pas jako su male. Primjerice, veća je mogućnost da vas ubije grom ili pregazi i usmrti krava.

Nažalost, glavni junak ove priče nije bio te sreće da izbjegne napada morskog psa. Da stvar bude gora napad se dogodio u jezeru, a ne u moru. 

Kako piše USA Today dječaka koji se odlučio rashladiti u u jezeru Pontchartrain u Louisiani morski pas ugrizao je za nogu. Stručnjaci za morske životinje tim povodom izjavili su da je riječ o jako rijetkoj pojavi koja je teoretski moguća.

 Naime, navedeno jezero povezano je s oceanom te se u njemu miješaju slatka i slana voda. Moguće je da je u njega zalutao morski pas.

Pretpostavlja se da je riječ o morskom psu biku koji za razliku od ostalih morskih pasa može preživjeti u takvoj vrsti vode. Naime, ova vrsta morskog psa ima žlijezdu pomoću koje u svom tijelu čuva i regulira koncentraciju natrij klorida.

Srećom dječak je preživio napad od kojeg se uspješno oporavlja.

Pročitajte

  Zanimljivosti o morskim psima - bikovima

Ova trojka morskih pasa ubila je najviše ljudi

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare