To je to što me zanima!

Dođite na reviju ljubimaca: Pse ćemo počastiti slasnim tortama

Kako bi i tjedan dana nakon revije mahali repom slastičarka Mladenka Šarić specijalno za ovu prigodu psima će pripremiti pseće torte s ukusnim delicijama
Vidi originalni članak

Modna revija kućnih ljubimaca koju u suradnji s partnerima u subotu 27. travnja organizira portal 24sata.hr sve je bliže. 

Kako smo najavili posjetitelje od ranog jutra očekuje bogat program. Pripremili smo za svakoga ponešto, a sve okupljene četveronožne ljubimce sasvim smo sigurni najviše će razveseliti prave pseće torte. 

Specijalno za ovu prigodu izradit će ih Mladenka Šarić, nekada uspješna novinarka. Danas jednako uspješna slastičarka. 

- Torte za pse, osim za moju Lolu koja u kolovozu slavi rođendan ne pripremam, ali za ovu humanitarnu prigodu osmislit ćemo tako fin i slastan recept da psi tjedan dana neće prestati mahati repovima – rekla nam je slastičarka Mladenka. Otkriva kako će u tortama biti raznih delicija koje mali krznaši obožavaju poput piletine, hrenovkica, paštetica... 

Ljudi pak, njezine torte mogu probati u slastičarnici Grdelin-torte koja se nalazi na Vrbiku ( Poljička 4) u Zagrebu ili pak naručiti OVDJE.

S obzirom na to da sam iz Zadra inspiriraju me kolači i torte iz Dalmacije. To mi je i bila jedna od pokretačkih ideja - povratak korijenima, u ovom slučaju slatkim. Izvlačenje nekih starinskih recepata – govori nam Mladenka koja je oživjela mnoge zaboravljene dalmatinske recepte. Rafioli, imotske fetice ( male imotske torte), molatske rogačuše, krostate od bajama (badema), dubrovačka torta s mendulama i narančama, splitska torta samo su neki od njih.

Od kuda poznata novinarka u slastičarstvu?

- Više od 20 godina radila sam u Večernjem listu, pratila politiku i živjela zatvorena u tom svijetu, koji često izgubi dodir sa stvarnim životom. 

U jednom sam trenutku osjetila zasićenost i duboku potrebu za promjenom. Tako je krenulo. Razmišljajući kojim bih putem mogla krenuti, odlučila sam se za slastičarstvo jer sam, u tome vidjela prostor za kreativnost- govori sada već uspješna slastičarka.

Da bi ostvarila svoj cilj morala se prekvalificirati. Nakon prekvalifikacije na Ugostiteljsko-turističkom učilištu u Zagrebu koje je trajalo šest mjeseci osnovala je tvrtku Grdelin d.o.o., u HBOR-u podignula kredit za poduzetnike početnike kojim je opremila proizvodni pogon i krenula.

- Ove godine otvorila sam malu slastičarnicu, zaposlila četvero ljudi i svakim danom sa sve više entuzijazma radimo, napredujemo, borimo se, savladavamo probleme i stvari koje ne znamo - zaključuje naša sugovornica.

Partneri revije su:

Centar Kaptol

DJD Zagreb, Eukanuba & Dalmino.eu

Vau design studio 

Grdelin torte 

Wellness & Grooming by AntoniaDora Mendes

Redovito nas pratite na  ljubimci.24sata.hr   i na našoj Facebook stranici jer za vas pripremamo još mnoga iznenađenja!

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare