To je to što me zanima!

Dosta je šutnje: Saznajte kako prijaviti zlostavljanje životinja!

Pokretači Facebook grupe 'Dosta zlostavljanja životinja' putem letaka građane pozivaju da zlostavljače prijave policiji ili udrugama koje se brinu o zaštiti životinja
Vidi originalni članak

Svjedoci smo sve češćeg zlostavljanja životinja. Najčešće, krivci se ne pronalaze. Prvi koji se zbog 'nedjelotvornosti' nađu na udaru su policajci i udruge za zaštitu životinja. 

S jedne strane optužuje ih se 'da ne rade svoj posao', dok s druge strane nitko ne čini ništa da im zlostavljače prijavi. 

Kako bi se to promijenilo pokrenuta je Facebook grupa 'Dosta zlostavljanja životinja' čiji osnivači građane pozivaju na konkretne akcije 'prijavljivanja kukavica koje zlostavljaju životinje'.

 Trenutno je aktualno dijeljenje letaka na Vrbiku, mjestu gdje je nedavno psu Bebi u usta ubačena petarda, nakon čega ju je veterinar morao uspavati. Njima se građane informira:

Kako prijaviti zlostavljanje životinja?

Nazovi policiju na broj 192

Nazovi SUZU na broj 060 40 40 44

Pošalji e-mail na: info@suza.hr ili prijatelji.zivotinja@inet.hr

Budući da često čujemo izgovore poput 'Što ću zvati policiju kada ionako neće doći!' i sličnih kontaktirali smo Ministarstvo unutarnjih poslova s pitanjem: 

Kome prijaviti policajca koji odbije izaći na teren ili zaprimiti prijavu?

U slučajevima kada građanin smatra da su postupanjem, odnosno ne postupanjem policijskog službenika povrijeđena njegova prava ili da je došlo do povrede zakona od 0 do 24 sata može podnijeti pritužbu na telefon 192 (Operativno komunikacijski centar policijske uprave na čijem se području događaj dogodio). 

Također, građanin koji je nezadovoljan postupkom policijskog službenika može podnijeti i pisanu pritužbu nadležnoj policijskoj upravi ili Ministarstvu unutarnjih poslova, koji će sukladno članku 6. Zakona o policiji ispitati sve što se u prijavi navede.

Pozivamo vas da u komentarima ispod članka napišete vaša iskustva sa zlostavljačima životinja.


Idi na 24sata

Komentari 10

  • KDJK 09.12.2021.

    Strasno sto se sve desava, Upravo jutros moj macak stigao s zicom oko stomaka , Vjerojatno je bila namijenjena za vrat alise nekako izvukao s zicom i velikim ranama na stomaku. Grozno !!!

  • sime hary 07.06.2021.

    Kako da prijvim susjeda i susjedu koji se pectavljaju da vole zivotinje a maloprije mi je ispraznio pp aparat psu u oci koj je ujedno njemacki terijer koj voli djecu i koj zbok susjeda koji mi zovu policiju da ih moj terijer maltertira mora biti zatvoren u boksu ili u kuci kad mema mene i supruge jer smo   na poslu a djeci nemogu objasnit zasto sa moj Jecy nemoze igrat njima na ulici s loptom za  kojom obozava trcat kad ih moje dvoje djece dobacuje jedno drugm ,unapred hvala za bilo koj savjat

  • Mistiq 11.03.2021.

    Danas je susjed malenog štenca koji je došao do moje kuće vidi se moja i njegova kuća ,lupio šibom da je siroče zacvililo i htjelo pobijeć u moju kuću ,a čini mi se da je gladan i žedan jer mi imamo macu i nije se dao od zdjelice praznu je lutao.Ja ga pitam pa zašto ,da je dragi i dobar a on odgovori neka zna ko je gazda. Već je imao ljubimce jedan mu je pobjegao hv .Bogu a mačku je ubio

Komentiraj...
Vidi sve komentare