To je to što me zanima!

Druga prilika: Super ideja kako uspješno spašavati pse i ljude

Ne mogu sudjelovati svi zatvorenici, već isključivo oni nenasilni pod uvjetom da su u zatvoru proveli najmanje 60 dana. Sudjelovanje u programu je dobrovoljno
Vidi originalni članak

The Second Chance naziv je programa, sve popularnijeg u SAD-u. Zašto? Jer spašava živote -napuštenih pasa, ali i ljudi koji također dobivaju priliku.

 Naime, glavni akteri programa su napušteni psi i nenasilni osuđenici na zatvorske kazne. Pod povećalom profesionalaca zatvorenici se kao i psi iz lokalnih skloništa za napuštene životinje resocijaliziraju i pripremaju na nov život. 

Naravno, u programu ne mogu sudjelovati svi zatvorenici, već isključivo oni  nenasilni pod uvjetom da su u zatvoru proveli najmanje 60 dana. Sudjelovanje u programu je dobrovoljno.

Program traje osam tjedana, a zatvorenici su cijelo vrijeme uz pse. Vode ih u šetnje ( unutar zatvora), hrane ih te brinu o svemu ostalom što je psima potrebno. 

Zahvaljujući programu mnogi psi, ali i zatvorenici nakon odslužene kazne dobili su drugu priliku i zaposlili se kao instruktori za obuku pasa.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Timmy2 25.05.2015.

    Ljudima koji se nalaze u zatvoru puno znači imati nekoga tko te voli,a to je pas.

Komentiraj...
Vidi sve komentare