To je to što me zanima!

Kakve su ovo životinje? Niti stručnjaci nisu 100 % sigurni

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ekolog Solomon David objavio je video koji prikazuje životinje, velike između 12 i 18 centimetara koje su izgledom slične pijavicama. Snimljene su u blizini Green Baya.
Vidi originalni članak

Istražujući eko sustav Green Bay zaljeva ekolog Solomon David naišao je na jato neobičnih životinja, dugačkih između 12 i 18 centimetara koje izgledom sliče pijavicama. 

Iako pretpostavlja kako je riječ o do sada nepoznatoj vrsti pijavica, zbunilo ga je što su se iste kretale u jatu. Naime, pijavice koje žive u jatu jako su rijetke.

 Budući da  nije siguran što je točno otkrio  pomoć je potražio od Marka Siddalla, stručnjaka za pijavice zaposlenog u Američkom prirodoslovnom muzeju koji smatra kako nije riječ o pijavicama krvopijama, već o nepoznatoj vrsti  - predatorima koje se hrane vodenim beskralježnjacima, poput raznih vrsta kukaca.

Kako bi dodatno istražio o kakvim se životinjama radi David je na mjesto pronalaska poslao  kolege studente, međutim životinja više nije bilo.

Solomon David kao da se specijalizirao za pronalazak bizarnih stvorenja. Naime, prema pisanju Green Bay Presse Gazette istražujući eko sustav David je već pronalazio neobične vrste riba.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare